kalapos nő koktélpohárból iszik

6 budapesti bár, ahol jó gineket ihatsz

Ennél is a gin tonik mellé, netán levágatnád közben a hajad? Mindkettőre van lehetőség, köszönhetően annak, hogy Budapest belvárosát meghódította a gin.


Egyre népszerűbb itthon a gin, ennek megfelelően Budapest belvárosában is jó választékkal találkozhatsz már. Az alábbi listán szereplő helyek mindegyikét jó szívvel ajánljuk, de közülük te válaszd ki az ízlésednek, hangulatodnak megfelelőt!

Olvasd el te is! Készíts otthon gint!

Sfinx Bar (1061 Budapest, Andrássy út 8.)


Maga a hely a századforduló világát idézi meg UNESCO világörökségi környezetben. Egy termék bemutatására hivatott, úgynevezett flagship bárról van szó, főszereplő a többszörös díjnyertes Opera gin. Kérheted tonikkal és koktélban egyaránt. Ha megéhezel, a bisztrókra jellemző mélységű étlapról választhatsz.

Black Swan Bar (1072 Budapest, Klauzál utca 32.)


Közel 100 féle gin található a kínálatukban, tonikkal és a bartenderek által kreált koktélokban egyaránt érdemes megkóstolni őket. Mivel a Black Swanban nagy hangsúlyt fektetnek az értő közönség kialakítására, szívesen mesélnek is neked a ginek színes világáról.

Good Spirit Whisky & Cocktail Bar (1053 Budapest, Veres Pálné utca 7.)


Nevével ellentétben nemcsak whiskyben erősek, a mintegy 500 féle párlat között akad 50 féle gin is, ezekhez 16 különböző tonikot választhatsz. Ha megéhezel, rendelhetsz mártogatóst, sonkatálat, de még marhapörköltet és chilis babot is.

WARMUP Cocktail Bar (1072 Budapest, Nagy Diófa utca 26.)


A hely különlegessége, hogy nincs állandó koktéllap, sőt tulajdonképpen semmilyen koktéllap nincsen. Kérhetsz persze sztenderd italokat, ám jóval izgalmasabb, ha hagyod, hogy a bartender egy rövid beszélgetés, a preferenciáid felmérése után meglepjen valamivel. Ez természetesen lehet gin alapú is.

Hotsy Totsy (1075 Budapest, Síp utca 24.)


Eme koktélbár különlegessége, hogy a neki otthont adó pincében helyet kapott egy borbélyság is. Miközben a fiúkat megnyírják, a lányok ihatnak egy finom gin tonikot.

Twentysix (1061 Budapest, Király utca 26.)


A korábbi VAM Design épületében jött létre a Twentysix, ami valójában egy élményközpont: reggelizől, delikátbolt, jógastúdió, étterem és rendezvényterem egyben. A G&T részlegükön 6 teljesen különböző karakterű gin tonikot kóstolhatsz.