csilipaprikák vízben

Ez csípni fog!

Gasztrolegek: ismerd meg a csilipaprikák hóhérját!

Elérkeztünk gasztrolegek sorozatunk egyik legbátrabb és legkitartóbb rekorderéhez. Minket már maga a videó megizzasztott, amin éppen rekordot dönt.Rekordot dönteni nehéz feladat, de az még durvább, ha a világ legcsípősebb csilipaprikájának megrágásáról és elfogyasztásáról szól. Él köztünk egy halandó ember, akinek meg se kottyan ez a küldetés.


A lehetetlennek tűnő feladatot a kanadai Mike Jack probléma nélkül oldotta meg. Neki sikerült kevesebb mint 10 másodperc alatt megenni a világ legcsípősebb csilijét a carolina reapert, amiről itt olvashatsz bővebben.

A több világrekordot is birtokló Jack 2020. november 21-én 9,72 másodperc alatt pusztított el három egész carolina reaper chilit, melyek mindegyike egyenként nagyjából 5 grammos volt.


A rekordot saját otthonában sikerült felállítania, a karanténos időszakban. Jack felesége mérte az időt és egyben hivatalos szemtanúként is funkcionált. A rekord elismeréséhez Jacknek még egy hivatalos tanúsítványt is be kellett nyújtania a Guinness Rekordok képviselőinek arról, hogy valóban carolina reaper csiliket evett meg.