egy lány megy fel a lépcsőn színes épületek között

Rossz reklám Magyarországnak, a drogbáró lakhelye a világ legjobb 50 városának listáján

Hatalmas meglepetés a 2022-es lista 3. helyén.Az angol Time Out Group egy globális média- és szórakoztatóipari vállalat, a világ városaiban zajló események, szórakozási lehetőségek, kulturális ajánlatok gyűjtőhelyek. A cég minden évben kiadja saját listáját a világ legjobb városairól.

\u00e9p\u00fcletek s\u00f6t\u00e9ted\u00e9s idej\u00e9n

Edinburgh, a győztes

Fotó: Peter Cordes / Unsplash

Az értékelés alapján 2022-ben Skócia fővárosa, Edinburgh végzett az első helyen, a dobogóra még az amerikai Chicago és a kolumbiai Medellin fért fel. Az egykor a hirhedt drogbáró, Pablo Escobar otthona újonc a listán, harmadik helye kisebb meglepetés. Bár a drogbáró halála óta jelentősen csökkent a bűncselekmények száma, még mindennaposak a lövöldözések és a rendőri rajtaütések. A Time Out értékelése szerint a kolumbiai város ezzel együtt hatalmas fejlődésen ment keresztül, ennek eredménye többek között a páratlan az étel-ital kínálat és az éjszakai élet.

magas \u00e9p\u00fcletek nappali f\u00e9nyben, h\u00e1tt\u00e9rben hegyek

Medellin, a harmadik helyezett

Fotó: Juan Nino / Unsplash

Medellin szereplésének fényében különösen fájó, hogy a tavaly 29. Budapest idén nem fért be a legjobb 50 közé. A „hírhedt” kolumbiai mellett olyan települések is megelőzték, mint Marrakes (Marokkó), Mumbai (India), Buenos Aires (Argentína), Birmingham (Anglia), Mexikóváros (Mexikó), Manila (Fülöp-szigetek), Accra (Ghána), Doha (Katar). A legjobb tízbe Közép-Európából Prága és Berlin fért be.

.