nő a repülőtéren

6 okos trükk, amivel garantáltan olcsó repülőjegyet vehetsz magadnak

Senki nem szeret drágán utazni. Mutatunk pár trükköt, amit ha betartasz, rengeteget spórolhatsz!


Az olcsó repjegyekre szakosodott Scott's Cheap Flights vállalata nemrég közzétett egy mindenki számára elérhető útmutatót arról, az utasoknak milyen szempontok alapján érdemes repülőjegyet választani, hogy anyagilag a lehető legjobban járjanak. A hasznos tippeket és trükköket Travel Pulse cikke mutatta be, de úgy gondoltuk, megosztjuk veled, mert neked is sokat segíthet egy utazás előtt!

Hasznos lehet: Ezeket mindenképpen intézd el, ha a Covid-járvány alatt utaznál!

Legyél rugalmas!

A legfontosabb dolog, amit annak érdekében tehetsz, hogy pénzt spórolj repülőjegyeken, az a rugalmasság. Használj olyan szolgáltatásokat, mint Google Flights vagy a Skyscanner, ahol biztos a legjobb repülőjegyekkel találkozhatsz.

Ha nem vagy rugalmas, és már előre eldöntöd, pontosan hova és mikor akarsz utazni, akkor a lehetőségeid az olcsó repülőjegyre 95%-kal csökkennek.

Használd a legjobb weboldalakat!

Kulcsfontosságúak az előző pontban említett repülőjegy-kereső weboldalak. Ilyen a már felsorolt Google Flights és Skyscanner, de a Priceline és a Momondo is jó választás az akciós repülőjegyekhez. Az utazók az ilyen weboldalakon még különböző árriasztásokat is beállíthatnak, hogy értesítést kapjanak, ha az árak csökkennek.

Legolcsóbb napok

Jellemzően a kedd, a szerda és a szombat a legolcsóbb nap a héten, míg a péntek és a vasárnap általában a legdrágább. Jobban jársz tehát, ha inkább szombat kora reggel repülsz el, mint ha pénteken.

Kerüld el a csúcsidőszakot!

rept\u00e9ri kijelz\u0151 id\u0151pontokkal

Fotó: Matthew Smith / Unsplash

Elkerülheted az egekbe szökő jegyárakat, ha a főszezonon és az ünnepeken kívül utazol. Ez azt jelenti, hogy a június közepétől augusztus közepéig tartó nyári időszakot és a nagy ünnepeket, beleértve a karácsonyt és a szilvesztert is, kerülni kell. Azért ezekben az időszakokban is lehetséges viszonylag olcsón utazni, de ehhez jó előre kell foglalni.

Használd ki a legolcsóbb időszakot!

A Scott's Cheap Flights szakértői szerint nincs olyan időpont, amikor az utazók garantáltan nagyszerű ajánlatokat találnak, ehelyett inkább a „Goldilocks Windows"-t emelik ki, vagyis azokat az időszakokat, amikor a legvalószínűbb, hogy olcsó járatokat találunk.

Belföldi járatok esetében a legjobb időpont a foglalásra általában az utazás előtti 1-3 hónap, a nemzetközi utak esetében pedig 2-8 hónappal korábban érdemes jegyet foglalni. Ha az utazásod csúcsidőszakra esik, akkor adj hozzá néhány hónapot ezekhez az ablakokhoz. Ha ezen kívül utazol, valószínűbb, hogy még az induláshoz közel is találsz jó ajánlatot, az árak általában az indulás előtti utolsó egy-két hónapban ugranak meg, ezért nem érdemes addig várni.

Nem maradsz le semmiről 

A Scott's Cheap Flights a múlt hónapban közzétett jelentésében megállapította, továbbra is az olcsó repülőjegyek korszakát éljük, a turistaosztály árai még mindig történelmi mélységekben vannak. Ha tehát lemaradnál valamiről, 2022-ben még számos esélyed lesz arra, hogy találj magadnak egy másik nagyszerű ajánlatot! .