4+1 budapesti étterem, ahol mac and cheeset-t ehetsz
white ceramic bowl with brown food
Photo by Mariana Ibanez on Unsplash

4+1 budapesti étterem, ahol mac and cheeset-t ehetsz

Amerikai sajtos makarónira vágysz? Megkaphatod! Köretként, újragondolva, de már vegán változatban is megtalálod budapesti éttermekben.A sajtos makaróni, amit Amerikában akkora kultusz övez, hogy még fagyi is készül belőle, pár éve már Magyarországon is megvetette a lábát. Ha Budapesten ennél belőle egy jót, javasoljuk, az alábbi listáról válasz.

1. Epic Burger & Bar (1074 Budapest, Dohány utca 12.)


A Dohány utcai zsinagóga tövében panírozott sajtos makaróni kockákat ehetsz salsa szósszal előételnek – izgalmas továbbgondolása a mac and cheese-nek. A helyiség előtt kis terasz van, illetve van egy alagsori, kvázi különterem hatalmas TV-kel, közös meccsnézésre, szülinapok ünneplésére tökéletesen alkalmas.

2. Cortez Restaurante & Bar (1082 Budapest, Corvin sétány 2/c)


Előételként, mint mac and cheese falatok, vagy köretnek barbeque oldalas mellé, ahogy kell, mini serpenyőben megsütve. A hely jó időben hangulatos terasszal vár a Corvin sétányon, a benti terem a texasi bárok hangulatát idézi.

3. Smokey Monkies (1051 Budapest, Arany János utca 23.)


A Smokey Monkies már lánccá nőtte ki magát, többek között az Arany János utcában és a Westend bevásárlóközpontban is találkozhatsz velük. A mac and cheese-t köretnek kérheted BBW húsok mellé. Hasonlóan izgalmas köret még a mustáros krumpli és a bbq bab is.

4. i55 American Bar & Restaurant (1054 Budapest, Alkotmány utca 20.)


Az i55 autópálya az USA középső részén észak-dél irányban szeli át a teljes országot. Nem véletlen az étterem névválasztása, megpróbálták ugyanis a teljes amerikai gasztrót belesűríteni étlapjukba. Természetesen a mac and cheese sem hiányozhat, köretként lehet választani kétféle méretben.

+1 Maclab

Mac and cheese-re szakosodott étterem: a hagyományos mellett készül vegán, többféle húsos és olaszos verzió is. Csak házhozszállítás van.