egy férfi ugrik a vízbe

4+1 rejtett tó Magyarországon, ha unod a balatoni tömeget és árakat

Felejtsd el a leghíresebb magyar tavakat és látogasd meg a kevésbé ismerteket, amik legalább olyan szuperek.


A nyári hőségben nincs is jobb, mint megpihenni a természet lágy ölén, majd egy jó nagyot csobbanni egy hűvös vízű tóban. Most összeállítottunk neked egy listát a rejtett hazai tavakról, hogy neked már ne kelljen keresgélned.

Olvasd el ezt is! 5 szuper nyári kirándulóhely az Alföldön, ami még a Balatont is veri

1. Vadása-tó


Pont az Őrségbe tervezel kirándulni? Akkor ne hagyd ki a Hegyhátszentjakab település közelében fekvő Vadása-tavat, ahol egy kellemeset fürdőzhetsz a térség legszebb tavacskájában.

A Vadása-tó története egészen a hatvanas évekig nyúlik vissza, amikor is a helyiek a Vadása patak vízének felhasználásával kialakítottak egy 200 méter széles és 350 méter hosszú tavat, ahol lehet horgászni és fürdeni is egyaránt. Sőt, a környék kiváló kirándulóhely nagy társaságok és családok számára egyaránt. A tó hangulatos környezetében számos érdekes túraútvonal húzódik, ha pedig egy éjszakát az Őrség "gyöngyszeménél" töltenél, akkor kemping és turistaházak közül válogathatsz.

2. Szelidi-tó


A Bács-Kiskun megyei Kalocsától 17 kilométerre található Szelidi-tó hazánk ötödik legnagyobb tava.

Csak kevesen ismerik, pedig kiváló kiránduló célpont a strandolni és a kikapcsolódásra vágyóknak. A tó déli partján fekvő homokos strand 800 méteres, így heringparti nélkül mindenki elfér kényelmesen, sőt a parton még játszótér is várja a kisgyermekes családokat. De a vérbeli horgászoknak sem kell tovább keresgélniük, ők az északi parton hódolhatnak hobbijuknak.

3. Palatinus-tó


A Duna-Ipoly Nemzeti Park határán fekvő kellemes hangulatú Palatinus-tó az ország egyik legtisztább vizű tava.

Az egykor bányatóként funkcionáló tó mára már a nyaralni vágyók tökéletes célpontjává alakult át. Itt lehetőséged van szörfözni, vitorlázni, búvárkodni és természetesen strandolni is. A korgó gyomrok "meggyógyításáról" a parton található büfék gondoskodnak. A strandra való belépésért csupán pár száz forintot kell fizetni.

4. Bánki-tó


A Nógrád megyei Bánki-tónál a kijelölt helyeken lehet fürdeni, illetve horgászási lehetőség is van.

Ezenfelül a tó mellett helyet kapott egy kalandpark, ami folyamatosan tárt kapukkal várja az oda látogatókat. Sőt, ha szeretsz vízibiciklizni, akkor még könnyebben felfedezheted a tó rejtett szépségeit. A belépő itt is csupán pár száz forint.

+1: Deseda-tó


A Kaposvár közelében található festői Daseda-tó 8 kilométer hosszan nyúlik el.

Egyik oldalán a város, másikon pedig a lélegzetelállító természet található. Ha szeretsz kerékpározni, akkor érdemes kipróbálnod a tó melletti 17 kilométer hosszú kerékpárutat is. Ezenfelül az itt található arborétum, a tóparti strandok sora és a túrautak sűrű hálózata is kiváló kiránduló célponttá teszi a tavat.