emberek esznek egy étteremben
Fotó: djile /Shutterstock

A magyarok kedvenc üdülőhelyén találhatók a világ legolcsóbb Michelin-csillagos éttermei

Sosem gondoltuk volna, de a világ legolcsóbb Michelin-csillagos éttermei a magyarok egyik kedvenc üdülőhelyén üzemelnek. Legközelebb te se hagyd ki őket!A minap a mashed.com-on megjelent egy érdekes cikk, amiben bemutatják az országot, ahol a világon a legolcsóbban lehet Michelin-csillagos ételeket kóstolni. Nagy meglepetésünkre az említett ország a magyarok körében igazi kedvencnek számít, ha nyaralásról van szó. Íme!

Ez is érdekelhet: 7 ország, ahova (most még) COVID-oltás nélkül tudsz utazni

Fotó: Marcin Kaliński / Unsplash


A Michelin Guide a legdrágább háromcsillagos fine dining éttermektől kezdve az egy vagy nulla csillagos (de a Bib Gourmand minősítést kiérdemlő) étkezőkig mindent felölel. A legtöbb helyen azonban a Michelin-csillag a finom ételek és élmények mellett egy hatalmas számlával is jár. Hol lehet tehát megfizethetőbb Michelin-csillagos ételt kapni?

A válasz: Thaiföld

A legmagasabb besorolású thaiföldi éttermekben ugyanis egy kóstolómenü ára személyenként nagyjából 54 ezer forintba kerül. Ezzel szemben egy két- vagy háromcsillagos dániai étteremben körülbelül 120 ezer forintot kell kifizetni egy hasonló kóstolómenüért.

A Michelin honlapján jelenleg több mint 360 thaiföldi étterem található (magyar 20): ebbe beletartoznak a már említett Bib Gourmand minősítéssel rendelkező létesítmények (ez azt jelenti, hogy barátibb árak mellett kiváló minőségű ételeket kínálnak), valamint az országban található 26 egycsillagos és a hat darab bangkoki kétcsillagos étterem. Jelenleg nincs három Michelin-csillagos étterem Thaiföldön, ami az egyik magyarázat az alacsonyabb átlagárra.