egy fekete cipős nő farmer nadrágot visel, rózsaszín bőrönd

Mostantól nem kell több ezer kilométert utaznod a karibi hangulatú strandért

Idén nyáron szeretnél a legcsodálatosabb strandon pihenni és fürdőzni? Akkor ne keress tovább, mert mi megtaláltuk a következő úticélod. Íme!A minap a localguidegrancanaria oldalán rábukkantunk egy szemkápráztatóan szép strandra, ami a képeket elnézegetve olyan, mintha a Karib-térség része lenne, pedig nagyon nem az. Íme!

Olvasd el ezt is! Leoltottad a gázt? 5+1 tennivaló, mielőtt nyaralás előtt


Az Anfi del Mar névre hallgató hangulatos strand a spanyol Gran Canaria sziget déli részén található, Mogán településéhez tartozik.A strandot 11 tonna hófehér homok fedi, amit egyenesen a Bahama-szigetekről szállították ide.

A partszakasz fejlesztését még 1990-es években kezdték meg, az idők során aztán pálmafákat ültettek és egy grandiózus jachtkikötőt is építettek. A partszakasz szép lassan az egyik legkedveltebb üdülőhellyé vált a régióban. A hétvégi napokon zsúfolttá válik a strand, ám még így is ajánlott ide ellátogatni többek között azért, mert rendkívül nyugodt és biztonságos, hiszen egy védett öbölben található.


A strandon gyakorlatilag mindenféle vízi tevékenységet ki lehet próbálni. Bérelhetsz jetskit, kajakozhatsz, wakeboardozhatsz, sőt még ejtőernyőzésre is van lehetőség. Természetesen búvárkodhatsz is az óceánban, ha pedig a puha homok szerelmese vagy, akkor irány a röplabdapálya. Ha ez még nem elég meggyőző, akkor most figyelj.

A strand közelében szabadtéri tenisz- és golfpályák is vannak.


A strandon tehát minden megtalálható, ami a kicsik és nagyok kikapcsolódásához szükséges.

A mesterséges strand infrastruktúrája egyébként nemcsak a külföldiek, hanem a helyiek számára is vonzóvá teszi az öbölt. Az Anfi strandon különféle éttermek, üzletek, szupermarketek, kávézók megtalálhatók. A napozóágy és a napernyő miatt sem kell aggódnod, ugyanis mindkettő bérlehető.


A türkiz színű lagúna partját rengeteg zöld pálmafa árnyékolja be. A strand ingyenesen használható, csupán a szállodák partszakaszainál vannak korlátozások.