egy barna hajú nő sört iszik korsóból

5 hazai sörös rendezvény, ahol úgy érezheted magad, mint a müncheni Oktoberfesten

Az igazi Oktoberfest hangulatért már nem kell Németországba utaznod, hiszen jobbnál jobb hazai rendezvények várnak rád!Hagyományos bőrnadrág és színes Dirndl, fergeteges bajor dalok, óriás sörsátrak és megszámlálhatatlan mennyiségű csapolt sör. Nem csoda, hogy a müncheni Oktoberfest a világ egyik legnagyobb és legismertebb sörfesztiválja teljesen meghódította más országok népét is. Sőt, mára annyira elterjedtek az Oktoberfest-hangulatú rendezvények, hogy Németországon kívül, akár itthon is belekóstolhatsz az ikonikus fesztivál hangulatába. Mutatjuk a 2022-es Oktoberfest szezon legjobb rendezvényeit!

Olvasd el ezt is! Kipróbáltuk a limitált szériás 2021-es Oktoberfest sört

1. Oktoberfest a FIRST BBQ-ban - 1074 Budapest, Dob utca 3. (szeptember 30 - október 14.)

egy n\u0151 s\u00f6rt csapok egy poh\u00e1rba

Fotó: Louis Hansel / Unsplash


Nem is kezdhetnéd jobb helyen az idei oktoberfest szezont, mint a FIRST Craft Beer & BBQ éttermében. Nézz be hozzájuk a barátaiddal és csapjatok le a kifejezetten erre az alkalomra készült különleges sörükre. Most akár a tradicionális egy literes korsóból is fogyaszthatjátok a FIRST Craft Beer újdonságát! Ha pedig megéheztek, akkor dobjatok be néhány bajor recept szerint készült kolbászt, káposztával!

2. Oktoberfest Margitsziget 2022 - 1138 Budapest, Gasztro Sétány (szeptember 30 - október 2.)

k\u00e9t fiatal a f\u0171ben \u00fclnek \u00e9s s\u00f6rt tartanak a kez\u00fckben

Fotó: Lukas Eggers / Unsplash


Az Oktoberfest Margitsziget 2022 rendezvénynek a Gasztro Sétány ad helyet, ahol minden vendéglátó egységben megkóstolhatod a Paulaner és a Hacker-Pschorr speciális fesztiválsöreit. Az Oktoberfest-hangulatú esemény központja a PAULANER SÖRKERT&MOZI lesz, ahol izgalmas koncertekkel és meglepetésekkel készülnek a szervezők! Többek között az első 500 vendégnek a 2022-es Paulaner és Hacker-Pschorr Oktoberfest sört ajándék korsóba csapolják, az első 300 érdeklődő pedig egy bajor fesztiválkalappal térhet haza az este végén!

3. Oktoberfest Budapest 2022 - 1051 Budapest, Erzsébet tér 13. (szeptember 30 - október 2.)

s\u00e1rga sz\u00edn\u0171 s\u00f6r\u00f6k \u00fcvegpoharakban

Fotó: Teo Do Rio / Unsplash


Szeretnél egy finom müncheni fesztivál sört inni? Akkor jó hírünk van számodra, ugyanis nem kell egészen Németországig utaznod, hogy egy jó bajor főzetet igyál. Az Oktoberfest Budapest 2022 rendezvényen kóstolható Festbierek ugyanis egyenesen Münchenből érkeznek. Az eseménynek otthont adó Erzsébet téri Fröccsteraszon kiemelkedő minőségű, eredeti Paulaner és Hacker-Pschorr főzeteket kóstolhatsz csapolva! Az igazi Oktoberfest hangulatról pedig a legnépszerűbb bajor hagyományőrző sramli zenekarok gondoskodnak!

4. IV. Budaörsi Oktoberfest - 2040 Budaörs, Komáromi utca 16. (október 1.)

egy f\u00e9rfi s\u00f6rt iszik egy \u00fcvegpoh\u00e1rb\u00f3l

Fotó: Hayes Potter / Unsplash


Ha gyerekekkel készülsz ünnepelni, akkor válaszd a IV. Budaörsi Oktoberfest-et, ahol többek között mesejátékkal várják a kicsiket. A hamisítatlan sváb hangulatról a Gaudi Buam zenekar gondoskodik, akik a sramlizene mellett retro slágereket is játszanak. A helyszínen természetesen finom ételek és sörök is fogyaszthatók.

5. Oktoberfest a Kis Tirol Étterem és Fogadóban - 1161 Budapest, Batthyány utca 74. (október 7-8.)

egy ember s\u00f6rt csapol poh\u00e1rba

Fotó: Amie Johnson / Unsplash


A Kis Tirol Étterem és Fogadóba egyenesen Münchenből hozzák el neked az autentikus bajor kulináris élvezetek legjavát. Sőt, idén az elsők között kóstolhatod meg náluk az Erdinger új világos sörét, az Original Hellest, amiről mi itt írtunk bővebben. Ezenfelül természetesen megtalálható lesz kínálatukban az ikonikus Erdinger Weissbier, az Erdinger Urweisse, illetve az Erdinger Alkoholfrei is. A fergeteges hangulatról a Bajor Bőrnadrágos Banda gondoskodik!