Fiú és lány a fűben ülnek, emberek között, előttük színpad

14. alkalommal is Ördögkatlan Villányban

Fotó: ordogkatlan.hu

Ma kezdődött a legborosabb összművészeti fesztivál

2021. augusztus 3-7-ig rendezik az Ördögkatlan fesztivált, aminek a Villányi borvidék három kicsi faluja (Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd) ad otthont.


Idén 14. alkalommal kerül megrendezésre az Ördögkatlan fesztivál, ami az évek során Baranya megye legnagyobb összművészeti dzsemborijává nőtte ki magát. Idén a szervezők 600 programmal várják a vendégeket, köztük számos újdonsággal.

Ezen a nyáron több színházi bemutató lesz az Ördögkatlan színházi tereiben: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látható-hallható a Másnap című koncert-színház, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián. Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly rendezte. Premierrel jelentkezik az „Orlai-produkció" is: augusztus 4-én Nem baj, majd megértem címmel a Bodor Johanna önéletrajzi regényéből készült előadás látható a Mokos Pincészet színpadán, rendező: Szikszai Rémusz.

Az említett Mokos Pincészet (ahol a befogadott színházi előadásokon túl Pincemesteri mesék címmel saját történetmesélős pincetúrákat is szerveznek) csak az egyik boros egység, ahol kisebb-nagyobb produkciók helyet kapnak. Helyszínként szerepel a fesztiválon még Ősi Anikó és Orsolya nagyharsányi pincészete, a Vylyan terasz Kisharsányban, valamint a páratlan látványt nyújtó pincesor Villánykövesden (kiemelt helyszín a Blum Pince).

A teljes program megtekinthető a fesztivál honlapján, a www.ordogkatlan.hu-n.

Related Articles Around the Web