Central Perk bejárata
Fotó: Krzysztof Stefaniak / Shutterstock

Érdekességek, amiket biztosan nem tudtál kedvenc sorozataid helyszíneiről

Melyik kávézóban ültek össze a Jóbarátok? Hol találkoztak munka után a Grace Klinika szereplői? A listából mindenre fény derül.


A Central Perk-től kezdve a MacLaren's báron át minden fontos "sorozatos" étterem és pub felkerült a listánkra, amit a delish cikke alapján készítettünk el.

Ez is érdekelhet: Mutatunk pár érdekességet a Central Perk kávézó főnőkéről

1. Central Perk


A Jóbarátok híres kávézója, a Central Perk semmiképpen sem hiányozhat a listánkról, mert itt ültek össze mindig a nagy hatos. Ez volt az a hely, ahol Rachel és Monica újra találkozott, Phoebe először előadta az ikonikus Smelly Cat dalt, Ross felvonultatta a különc barátnőit, Chandler sok baklövést követett el, és ahol Joey-nak mindig sikerült kimondania a híres „Mi a helyzet?” mondatot.

2. New York City Brunch


Nem számít, mi történt az életükben, Carrie, Miranda, Charlotte és Samantha mindig találkoztak vasárnapi villásreggelire a Szex és New Yorkban. Egy mennyei omlett és egy korty frissítő mimóza társaságában beszélgetett a híres négyes...

3. Monk's


A Seinfeld sorozatból ismert Jerry, George, Elaine és Kramer órákon át beszélgettek a semmiről a Monk's-ban, az Upper West Side-i étteremben. A Monk's volt a hely, ahol a négyes megkötötte a sorozat csúcspontjának tartott híres fogadást a „versenyre” (The Contest című részben).

4. MacLaren's Pub


A MacLaren's Pubban általában Ted, Barney és az Így jártam anyátokkal többi szereplője panaszkodik szerelmi kudarcaikról és problémáikról. Érdekesség, hogy a MacLarens's bárt egy valós pub ihlette, nevezetesen a New York-i McGee's.

5. Joe's Bar


Egy fárasztó munkanap után a seattle-i Grace klinika orvosai rendszeresen a Joe's bárban (Joe a klinika melletti kis bár vezetője), vagy másnéven az Emerald City bárban telepedtek le, hogy kipihenjék a nehéz műszakot, és felvidítsák egymást.

6. Luke's Diner


A Szívek szállodája főszereplői, Lorelai és Rory Gilmore mindig a Luke's kávézójába tértek be a napi szükséges koffeinbevitelért. Az ínycsiklandózó ételeket sem lehet szó nélkül hagyni, ugyanis a palacsinták és a hamburgerek minden alkalommal ellenállhatatlannak tűntek.