egy fehér fürdőruhás nő úszik a vízben

4+1 csodaszép ingyenes strand a nyárra

Manapság egy nyaralásnál már az út és a szállás maga komoly összegeket emészt fel, így érhető, ha a strandra már nem szeretnél költeni. A listán található fürdőhelyek mind ingyenesek, így csak a pihenésre kell fókuszálnod.


Ha nyári vakációról van szó, akkor a legtöbben az egymás mellett sorakozó tengerparti nyugágyakra gondolnak. Mi azonban egy nyugodt, hangulatos fürdőhelyre, ahol nem kell több száz emberrel megküzdeni egy talpalatnyi helyért. A cikkben szereplő olaszországi fürdőhelyek az utóbbi szempontnak abszolút megfelelnek.

1. Punta Prosciutto, Puglia


A Puglia déli csücskében, Porto Cesareo településen található Punta Prosciutto strand a karibi tengerparttal vetekszik. Finom fehér homokkal és tiszta vízzel várja a sütkérezni vágyókat - írja a Forbes oldala.

2. Baia del Buon Dormire, Campania


A Baia del Buon Dormire strand a Cilento-part egyik leglátványosabb strandja. Gyalogúton vagy a tenger felől közelíthető meg, nagyon híres aranyszínű homokjáról és türkizkék vizéről. A hangulatos kis öblöt Capo Palinuro déli lejtőjének meredek sziklái védik.

3. Spiaggia delle Due Sorelle, Le Marche


A Spiaggia delle Due Sorelle, vagyis „a két nővér strandja” a tengerből előbukkanó két impozáns sziklaképződményről kapta a nevét. A legkönnyebben Numana kikötőjéből induló hajóval érhető el.

4. Fetovaia, Toszkána


Ha a festői Elba szigetére utazol, akkor mindenképpen tölts el egy napot ezen a kellemes, aranyhomokos strandon. A Fetovaia strandot a Punta Fetovaia hegyfok védi, amit csodálatos mediterrán bozót tarkít.

+1. Cala Sisine, Szardínia


A Baunei partján fekvő Cala Sisine strandhoz egy túraútvonalon keresztül lehet eljutni. De Cala Gonone, Arbatax és S. Maria Navarrese kikötőiben hajóra is pattanhatsz, ami egészen a strandig röpít majd. Megéri a fáradságot a rövid utazás, hiszen a fehér homok és kristályos víz elvarázsol majd.