szürke lakat és lánc egy kerítésen

Rengetegen keresik fel a 62 éves éttermet, mióta bejelentették, hogy vége

Folyamatosan érkeznek az emberek, hogy elbúcsúzzanak az ikonikus étteremtől.1960 nyarán nyitotta meg kapuit a szegedi Mars (akkor még Marx) téren a Gulyáscsárda, ami azóta, több tulajdonos alatt, de folyamatosan működött. Az elmúlt bő hat évtizedben ezzel kiérdemelte a város „legviharállóbb” étterme címet, mivel ennél hosszabb ideig még egyetlen szegedi hely sem „húzta” a belvárosban. 60 év egyébként országos szinten is szép eredmény, kevés magyar vendéglátó egység büszkélkedhet vele.

Most azonban ennek vége, Holló János, a helyet 22 éve üzemeltető vállalkozó ugyanis a napokban bejelentette, hogy nem folytatja tovább. A szegedinap.hu kérdésére döntését a krónikus szakácshiánnyal indokolta.

„Náluk 15 napot dolgozott egy szakács és 15-öt pihent. Nettó 450 ezer forintot tudtam, fizetni, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megtartsam a munkaerőt” – mesélte a lapnak a vezető. Utoljára 2022. június 19-én fogadtak vendégeket, vasárnap este 10 órakor aztán végleg lehúzták a rolót.

A szegediek nem igazán akarták elhinni, hogy ez megtörtént, még június 28-án, vagyis a bezárás után 9 nappal is volt, aki felkereste a helyet. Internetes fórumok tanulsága szerint nem ez volt az egyetlen ilyen eset, többen elmentek, hogy megnézzék, tényleg vége.