emberek ülnek a fűben nappal, borospohárral koccintanak
Fotó: Iván-völgyi Kadarka Túra

Ha szereted a bort, júniusban Szekszárdon a helyed

Elismert szekszárdi borászok rendezik meg, idén már tizenegyedik alkalommal az Iván-völgyi Kadarka Túrát, melynek alapvető célja bemutatni a szekszárdi borvidék egy különleges részét, az itt élő és gazdálkodó borászok szemléletét. Ebben az egyik legkülönlegesebb szőlő fajta, a kadarka van segítségükre.

A kis családi pincékkel tarkított, gyönyörű Iván-völgyben kényelmes sétatávon belül találhatóak az egyes pincészetek, így kiválóan alkalmas egy bortúrára. Ez adta anno az ötletet a helyi borászoknak az Iván-völgyi Kadarka Túra nevű kezdeményezés elindítására, ami idén június 17-18-án immár tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre.

A 2022-es menü: több száz túrázó, tíz pincészet, egy kávézó, öt étterem borokra komponált fogásai, sok kadarka, siller és rozé, egy-egy fehérbor, vidám vendégek és egy sajátos életérzés. Ez a hétvége minden évben a kikapcsolódásról, a könnyedségről, a túráról, az együttlétről, finom falatokról, és az isteni borok kóstolásról szól.

s\u00e1rga szalmakalap \u00e9s egy poh\u00e1r v\u00f6r\u00f6sbor asztalon

Fotó: Iván-völgyi Kadarka Túra


10 borászat és az ország legjobb kávézója várnak itallal és étellel a napsütötte Iván-völgyben. Az idei túrát azzal tesszük még különlegesebbé, hogy más borvidékekről is hívunk vendégpincészeteket, valamint a hazai gasztronómia elismert képviselői közül olyan szereplőket kértünk fel az isteni ételek elkészítésére, akik mind különböző, de nagyon szerethető stílust képviselnek.

Időpont: 2022. június 17. péntek és június 18. szombat, 10-19 óráig.
A belépő ára: 23 500 Ft
Részletes információ és jegyvásárlás: https://ivanvolgyitura.hu

A jegy ára a következőket tartalmazza

  • 1 db egyedi logós kóstoló pohár
  • Finom reggeli és mellé egy különleges, ébresztő kávé A Kávé Házánál
  • Ingyenes buszjárat a völgy két végéhez (és onnan vissza)
  • 5 helyi és 5 vendégpincészet borai (borászatokként 2-2 pohár, kóstoló mennyiségű bor)
  • Minden helyszínen az éppen ott kóstolt kadarkához hangolt finom étel párosítás
  • Borvásárlási lehetőség pénteken, szombaton (10:00-19:00) és vasárnap (08:00-12:00) A Kávé Házánál
Emberek \u00e1llnak a szabadban, borospoh\u00e1rral koccintanak

Fotó: Iván-völgyi Kadarka TúraJegyek korlátozott számban kaphatók, melyeket elővételben lehet megvásárolni. Mind két napra 400 db jegy kerül értékesítésre.

Fontos: a pénteki és a szombati jegyek csak az adott napra érvényesek, másik napon nem felhasználhatóak!

A túrához idén is csatlakozik A Kávé Háza, amely több évben is elnyerte az Év Kávéháza elismerést és a Dining Guide által odaítélt TOP 10 Specility Kávézója címet.

Minden résztvevő pincészet két bort kínál majd: egy kadarkát és a szezonalitás jegyében sillert, rozét vagy fehérbort.

Mind a messzebbről érkező turisták, mind a helyiek közlekedését segítjük ingyenes buszjáratok üzemeltetésével, amelyek a Kávé Házától indulnak. Az esemény jellege, illetve a szurdikok adottságai miatt nincs lehetőség busszal a pincészetekig eljutni, az kizárólag az Iván-völgy tetején és alján áll meg. A busszal való utazás a karszalaggal rendelkezők számára vehető igénybe.

Szeretnél vásárolni a Kadarka túra során kóstolt borokból, de nem szeretnéd Iván-völgyben cipelni?

A pénteken és szombaton 08:00 és 19:00 között, vagy vasárnap 8:00 és 12:00 között térj be A Kávé Házába, igyál egy jó kávét, vagy kóstold meg a finomabbnál finomabb süteményeket és közben kényelmesen vásárolhatsz a borokból.