kislány piros felsőben vízbe ugrik
Fotó: www.instagram.com/villalenkatiszato/

Hangulatos strand, modern apartman és a balatoni árak harmada vár ennél a tónál

Évről évre növekszik a tó népszerűsége, de az árak szerencsére még nem követik ezt a trendet.


Siófokon egy használt házhoz átlagosan 89 millió forintért lehet hozzájutni, a Tisza-tó központjának tartott legnagyobb környékbeli településen, Tiszafüreden már 19 millió forintért vízparti nyaralót lehet vásárolni – derül ki a vg.hu cikkéből. Jellemzően a balatoni átlagárak harmada érvényes a Tisza-tónál, ahol nem többszöröződtek meg az elmúlt két-három évben az árak, de folyamatosan emelkednek.

Ingatlanpiaci szempontból a legnépszerűbb Tisza-tó környéki települések hagyományosan Tiszafüred, Abádszalók, Poroszló és Kisköre, Sarud, vagyis azok a helyek, amelyek a turisták körében is nagyon népszerűek, köszönhetően a korábbi években végrehajtott turisztikai fejlesztéseknek, illetve a kedvező áraknak. Mellettük azonban keresik Tiszanánát, Tiszaderzset és Tiszaszőlőst is a vevők.

A Tisza-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térség, ennek következtében folyamatosan indulnak beruházások, például különböző turisztikai attrakciók, új horgászhelyek létesülnek, folyamatos a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése, strandok korszerűsítése, társasházak, vízparti luxusapartmanházak építése kezdődött, és sokat fejlődtek a környékbeli szálláshelyek is.

Évről évre növekszik a tó népszerűsége, mostanra már a településfejlesztések is elkezdték követni az igényeket, így valóban egyre modernebb és élhetőbb lehetőséget nyújt a nyaralásra és aktív pihenésre vágyóknak a régió – írja még az idézett cikk.