barna hajú nő néz ki az ablakon

Szuper új szolgáltatást vezetett be a VOLÁNBUSZ a borkedvelőknek

Augusztus 5-től indul, kétféle változatban vehető igénybe.


A MÁV–Volán-csoport leányvállalatai – a Volánbusz és a MÁV-START – összehangolt járatokkal segítik a világörökség részét képező tokaji borvidék elérését és felfedezését: augusztus 5-től a Volánbusz – TOKAJBUSZ néven – új, a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat indít Tokaj térségében a nyári hétvégéken.

A borvidék autóbuszos kiszolgálásának turisztikai célú fejlesztéséhez csatlakozva a MÁV-START a Volánbusszal közös napijegyet vezet be. Erről és a Tokajbuszról tartott augusztus 2-án sajtótájékoztatót Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára, Koncz Zsófia, országgyűlési képviselő, a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese, dr. Hörcsik Richárd, országgyűlési képviselő, dr. Pafféri Zoltán, a MÁV elnök-vezérigazgatója, Kruchina Vince, a VOLÁNBUSZ elnök-vezérigazgatója és Posta György, Tokaj polgármestere.

Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára adott részletes tájékoztatást a szolgáltatásról. Elmondta: az itt élők régi felvetését, igényét valósítják meg, amikor tömegközlekedéssel teszik elérhetőbbé Tokaj-hegyalját.

Valószínű, hogy azon látogatók is szívesebben jönnek majd a borvidékre, akik ugyan megtehetnék ezt gépkocsijukkal, de az autóvezetés miatt kimaradnak a borkóstolásokból. Tokajnak kiváló az összeköttetése az Intercity járatokkal a vasúti fővonalakon, a nagyvárosokban élők könnyen elérhetik a borok fővárosát, innen pedig buszokkal közelíthetik meg a borvidék településeit, pincészeteit. A járat augusztus 5-én rajtol, kísérleti jelleggel, pénteken az esti órákban, szombat-vasárnap egész nap, a nyári időszámítás végéig – idézte az államtitkárt a boon.hu.

A Tokaj Busz Szerencs vasútállomásán kapcsolódik a MÁV járataihoz, onnan Rátka-Tállya-Mád-Bodrogkisfalud-Bodrogkeresztúr érintésével éri el Tokajt,

innen folytatja útját Tarcal és Mezőzombor felé, kétórás menetrenddel, amire váltani lehet egynapos és hetvenkét órás jegyet 590, illetve 1 190 forintért. A jegyek nem csak a Tokaj Buszra érvényesek, de a teljes zónában minden vonatra és Volán buszra.