fehér kivilágított épület, előtte zöld fű, fölötte kék ég

Schossberger Zsigmond báró egykori kastélya ma

Fotó: BOTANIQ

Magyar nyerte az Európa legjobb kastélyhotele címet

Újabb nemzetközi turisztikai elismerést szerzett a BOTANIQ, ami most az International Travel Awards 2021 nemzetközi megmérettetés „Legjobb Európai Kastélyhotel 2021" díjában részesült.2021. szeptember 29. Az idén januárban szerzett Booking.com Traveller Review Awards 2021 elismerés után újabb nemzetközi turisztikai díjat kapott a BOTANIQ Turai Kastély, amely a „Legjobb Európai Kastélyhotel 2021" címet szerezte meg az International Travel Awards versenyen.

A KSA Tourism Marketing szervezet által megrendezett nemzetközi versenyen több mint száz ország szállodái és vendéglátó egységei indultak. Az első körbe a külföldi, turisztikai területen elismert szakemberekből összeállított, közel ötven tagú bizottság szavazata alapján jutott be a kastély. Az International Travel Awards versenye során több mint 3000 nevezés érkezett a világ számos pontjáról, amelyből összesen 500 nevező juthatott tovább a döntőbe, ahol a szakmai zsűri végül 200 indulót jutalmazott díjjal az egyes kategóriákban.

Nagyon örülünk az elismerésnek, hiszen amellett, hogy egy nemzetközi, elismert szakemberekből álló zsűri döntését is tükrözi a végeredmény, a folyamat során a vendégeink is elmondhatták a véleményüket a szavazáson keresztül, ami közvetlen visszajelzést jelent számunkra

– mondta Somlyai Zoltán, a BDPST Group hotel divíziójának vezetője.

Az International Travel Awards verseny értékelési fázisának keretében egy több nemzetiségű, szakmai zsűri vizsgálja meg az adott díjra pályázókat, meghatározott szempontrendszer alapján. A szállodák esetében többek között olyan kritériumok alapján zajlik az értékelés menete, mint például a személyzet barátságossága vagy szobák minősége, felszereltsége és tisztasága. Az értékelés során továbbá nagy hangsúlyt fektetnek az étterem, valamint a spa és wellness egységek színvonalára is – az étterem hangulatát, illetve az ételek és eszközök minőségét is értékelik. A spa és wellness részleg értékelésénél a különböző ajánlatok és szolgáltatások mellett a szolgáltatás színvonalát vizsgálták.

A Schossberger Zsigmond báró megrendelésére, 1883-ban épült neoreneszánsz stílusú kastély a BDPST Group teljeskörű rekonstrukcióját követően 2020 nyarán nyitotta meg kapuit az érdeklődő közönség előtt, és hamar az utazók egyik kedvenc úticéljává vált. A mesébe illő környezetben található, Loire-menti kastélyok miliőjét idéző BOTANIQ Turai Kastély kiemelkedőn magas minőségű szállodaként és rendezvényhelyszínként hiánypótló szerepet tölt be a térség turisztikai kínálatában, az International Travel Awards díja pedig azt mutatja, hogy európai mércével is elismerésre méltó. A Budapesttől összesen 50 kilométerre található kastély kiváló lehetőséget nyújt a pihenésre, távol a város zajától.

A BOTANIQ Turai Kastélyban található szobák a kényelmes, letisztult és modern stílus jellemzi, az egyes lakosztályok erkélyeiről az ősfákkal és virágokkal teli kastélyparkra nyílik kilátás.

A hotel étterme mind építészetileg, mind a fogások és a felszolgálás tekintetében a kastély hangulatát tükrözi. Az étterem szezonális étlapján a nemzetközi fogások mellett a jellegzetes magyaros ételek modern variációi is megtalálhatók, amelyek mindig a legfrissebb alapanyagokból készülnek. A BOTANIQ közel 400 négyzetméteres Spa részlegét a kastélykert virágai és növényei inspirálták, és finn szauna, gőzkabin, sószoba, valamint meleg vizes kül- és beltéri medencék is találhatók benne.