egy nő áll a naplemente előtt

Nem bírod utazás nélkül? Itt a megoldás

Fotó: jackson.groves / Instagram

7 ország, ahol (most még) COVID-oltás nélkül tudsz telelni

Ha nem bírod már a bezártságot, és már nagyon utaznál: mutatunk neked hét országot, ahova oltás nélkül tudsz belépni. Van közte közvetlen szomszédunk is.


A lehetséges utazási célok között akadnak klasszikus európai helyek és távoli egzotikusabb országok is. A jelen állás szerint az alábbi helyekre oltás nélkül utazhatsz, azonban azt javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizd a listát és az országok beutazási szabályait, ugyanis ezek napról napra változhatnak.

​1. Madeira


Maga Portugália tiltott gyümölcsnek számít azok számára, akik nem kaptak még legalább két, az EU által elfogadott oltást, viszont jó hír, hogy az országhoz tartozó Madeirát célba lehet venni. Ez a kis sziget, akár néhány nap alatt felfedezhető, de emellett sok mindent kínál: meleg napsütéses időt, gyönyörű tájakat, nagyszerű ételeket és italokat (Madeira bor).

A beutazáshoz csupán egy 48-72 óránál nem régebbi antigén vagy PCR-teszt és egy kérdőív kitöltése szükséges.

Előfordulhat, hogy a légitársaság oltáshoz köti a beszállást, ezért ennek mindenképpen nézz utána, mielőtt bepakolnád a bőröndödet.

2. Horvátország


Horvátország az elmúlt években egyre népszerűbb úticéllá vált. És jó okkal! Gyönyörű városokkal, festői kikötőkkel, lenyűgöző természettel és több száz szigettel rendelkezik.

A Horvátországba utazóknak szintén egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztre van szükségük (vagy egy 48 óránál nem régebbi antigén tesztre), vagy egy orvosi igazolásra, hogy már átestek a koronavíruson.

3. Görögország


Gyönyörű helyek, vendégszerető emberek, lenyűgöző strandok, fantasztikus időjárás, egyedi ízek... millió okod van rá, hogy Görögországba utazz. A nyugati civilizáció bölcsője egész évben csodálatos úti cél.

Ha ide szeretnél utazni, egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztre, a Horvátországnál már említett orvosi igazolásra vagy egy 48 óránál nem régebbbi antigén gyorstesztre lesz szükséged.

4. Ciprus


A Földközi-tenger ékköveként is ismert Ciprus a legenda szerint Aphroditénak, a szerelem és a szépség istennőjének szülőhelye, így minden bizonnyal megfelel minden pihenni vágyó "halandó" követelményeinek is.

Hogyan lehet bejutni? Egyszerűen! Szükséged lesz egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztre (vagy antigén tesztre, ekkor 48 óra a lejárati idő), majd a larnakai vagy a paphosi reptéren egy újabb PCR-tesztet kell csináltatni, illetve a teszt eredményig a reptéren kell maradni.

Ha negatív tesztet kapsz, akkor indulhatsz is relaxálni, viszont hét naponta újabb tesztet kell majd csináltatnod.

5. Szlovénia


Dombtetőn álló kastélyok, vendégszerető emberek, finom falatok, sörök és borok várják a Szlovéniába utazókat.

Mit kell tenned, hogy beutazhass? Ki kell töltened egy ürlapot, valamint be kell mutatnod egy 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet vagy egy 48 óránál nem régebbi antigén gyorstesztet.

6. ​Egyesült Arab Emírségek


Burj Khalifa (a világ legmagasabb épülete), bevásárlóközpontok, óriási akváriumok és beltéri sípályák! Igen, ez mind egy helyen található: Dubaiban.

Az Emirátusokba érkezőknek egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel kell rendelkezniük.

7. Mexikó


Karibi tengerpart, fehér homokos strand, pálmafák és koktélok. Kell ennél több?

Mexikó jelenleg nem követel meg semmiféle tesztet, csupán egy kérdőívet kell kitölteni, amit az ott tartózkodásod ideje alatt mindig magadnál kell tartanod.

Az üdülőhelyek is kötelezhetnek hasonló egészségügyi űrlapok kitöltésére.