tengerpart, fák és emberek
Fotó: T. Schneider / Shutterstock

Utálod az autókat? Akkor ezt a helyet imádni fogod!

Egyedi utazásra vágysz? Akkor érdekelni fog az a földi paradicsom, ahol be vannak tiltva a magángépjárművek. Miért? A cikkből megtudod!


A minap egy olyan cikken akadt meg a szemünk, ami egy több szempontból is egyedi szigetről számolt be. Ha éppen most keresed a következő nyári úti célodat, akkor szerintünk ez lehet a nyerő!

Ez is érdekelhet: 6 tipp, hogy biztosan megszerzed a legolcsóbb repülőjegyeket

egy t\u00e9rk\u00e9p, orsz\u00e1gok

Fotó: Kachor Valentyna / Shutterstock


La Digue kétségkívül az egyik legismertebb a Seychelle-szigetek 115 szigete körül.

Évről évre turisták ezreit vonzza az Anse Source d'Argent, amit impozáns sziklái miatt gyakran a világ legtöbbet fényképezett strandjaként emlegetnek. Gyönyörű természeti adottságai a filmeseket is vonzzák: megannyi hollywoodi mozit (Crusoe, Castaway) és reklámot forgattak már itt.

Fotó: Martin Pelanek / Shutterstock


A sziget szintén nagyon híres az ott élő különleges madárfajok miatt, így rengeteg madármegfigyelő érkezik ebbe a földi paradicsomba.

Az egyik leghíresebb madár a Seychelle Black Paradise, ami veszélyeztetett fajnak számít.
biciklik egym\u00e1s mellett

Fotó: Wirestock Creators / Shutterstock


A sziget egyik talán kevésbé ismert "csodája" az autók hiánya. Digue ugyanis korlátozta a magánautók forgalmát, hogy meg tudja védeni a 10 négyzetkilométeres sziget érintetlen szépségét. A mindössze 3 ezer lakossal rendelkező trópusi sziget lakóinak egyébként nem jelent problémát a kerékpárok használata, hiszen mindig is ez volt a legfontosabb közlekedési eszközük.

Szerencsére manapság a turisták is alávetik magukat a helyi hagyományoknak és kerékpárt bérelve fedezik fel az Indiai-óceánban található gyöngyszemet.
feh\u00e9r aut\u00f3 \u00e9s h\u00e1z a h\u00e9tt\u00e9rben

Fotó: GoWildGoNature Pictures / Shutterstock


A szigeten jelenleg 60 gépjármű található, ezeket azonban csak a közszolgálatot ellátók használhatják.

A 80-as években egyébként összesen 10 autó volt használatban a szigeten, csak a gazdagabb családok engedhettek meg maguknak ilyen luxust.

tengerpart f\u00e1k \u00e9s sz\u00e1lloda

Fotó: fokke baarssen / Shutterstock


Az utóbbi években egyre több építkezés kezdődött La Digue-n, így a helyiek kezdtek aggódni a sziget egyedülálló élővilága miatt. A vezetés végül úgy döntött, hogy 2023-ig tilalmat rendel el az új turisztikai létesítmények építésére.

Abban reménykednek, hogy így meg tudják védeni ezt a csodás édenkertet.