6 település, ahol garantáltan újjászületsz
three woman sitting near the flower

6 település, ahol garantáltan újjászületsz

Sportolási lehetőségek, jó éttermek, kedves emberek. 6 olyan települést gyűjtöttünk össze neked, ahonnan megfiatalodva térhetsz haza.


A booking.com internetes foglalás oldal a COVID járvány kezdetének második évfordulóján felmérést végzett ügyfelei körében. Az eredmény azt mutatja, az emberek 75 százaléka szerint az utazásnak az egyik fontos szerepe önmagunk kényeztetése, 79 százalék szerint pedig az utazás segít a jó közérzet megteremtésében. A booking.com a cikk további részében 6 olyan helyet sorolt fel, ahol a turisták mindkét „célt” maximálisan teljesíthetik, ezeket mutatjuk most meg neked mi is.

Edinburgh, Skócia

utca k\u0151\u00e9p\u00fcletekkel

Fotó: www.flickr.com


Séta a középkori épületek között, lenyűgöző panoráma a városra az Edinburgh-i várból, vezetett túra valamelyik whisky üzemben – valóban tökéletes programok a feltöltődéshez.

Airlie Beach, Ausztrália

\u00e9p\u00fcletek \u00e9s n\u00f6v\u00e9nyek nappali f\u00e9nyn\u00e9l

Fotó: freeaussiestock.com


A Nagy-korallzátony közelében fekvő tengerparti település mindent megad a vizek szerelmeseinek: szörf, vitorlázás, búvárkodás. Annyira távoli és annyira más, hogy garantáltan elemel a hétköznapok gondjaitól. Ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy kisimuljanak a ráncok.

Mũi Né, Vietnam

piros szikl\u00e1k, foly\u00f3, benne emberek \u00e1llnak

Fotó: pixabay.com


A vietnami halászfalu maga a megtestesült kitesurf, vagyis sárkányszörf paradicsom. 230 szeles nap az évben, tanfolyamok, pályák. A hullámok tetején, egy nagy adrenalin löket után valóban újra fiatalnak érzi magát az ember.

Búzios, Brazília

tengerpart, k\u00e9k \u00e9g \u00e9s felh\u0151k

Fotó: www.flickr.com


Üdülőfalu Rio de Janierótól északra, több mint 20 stranddal rendelkezik, nem csoda, hogy Brazília „Saint Tropez”-jának is nevezik. Kifeküdni a homokba egy könyvvel, úszni egyet, nézelődni a butikokban, enni egy jót este valamelyik étterem teraszán – tökéletes fiatalító kúra.

Bologna, Olaszország

f\u00e9rfit \u00e1br\u00e1zol\u00f3 szobor

Fotó: www.flickr.com


A változatos és minőségi táplálkozás szintén elengedhetetlen feltétele a jó közérzetnek. A booking.com felhasználói szerint Bologna az egyik legjobb hely, ha az ember valami igazán autentikusra, hagyományosra vágyik. Az eredeti bolognai ragu lenne a hosszú élet titka? Ezt még nem hallottuk, de egy esélyt mindenképpen adnánk neki!

Nashville, Egyesült Államok

kivil\u00e1g\u00edtott h\u00e1zak esti f\u00e9nyn\u00e9l

Fotó: www.flickr.comKülönböző kutatások szerint Nashville a világ egyik legbarátságosabb városa. A lakói nagyon készségesek, ha útba kell igazítani a vendéget. Ez kifejezetten jól jön, mivel a település bővelkedik látnivalókban, bárokban, kulturális programokban.