Vilmos herceg és Katalin hercegné
Fotó: Mark Cuthbert / Getty Images

Vilmos herceg és Katalin 5 kedvenc nyaralóhelye - az egyiken talán már te is jártál

Meg fogsz lepődni, de Vilmos herceg és Katalin hercegné nem a világtól elzárt helyeket, hanem a népszerű turistacélpontokat kedveli.A minap a cntraveller oldalán rábukkantunk egy érdekes cikkre, ami összegyűjtötte Vilmos herceg és Katalin hercegné titkos nyaralóhelyeit, amik - mint látni fogod - nem is annyira titkosak. Íme!

Ez is érdekelhet: II. Erzsébet brit királynő nem utazhat ezek nélkül

1. Courchevel

havas hegyek \u00e9s felh\u0151k

Fotó: Kyriacos Georgiou / Unsplash


A királyi pár imád síelni, első közös nyilvános megjelenésük is egy síüdülőben, a svájci Klostersben történt. Klosters egyébként inkább Károly walesi herceg kedvenc helye, Vilmos cambridge-i herceg és Katalin cambridge-i hercegné a francia alpokbeli Courchevel luxusüdülőjét részesítik előnyben.

Az ifjú királyi pár nem csak édes kettesben szokott itt nyaralni, az utóbbi időkben már három gyermekük, Sarolta cambridge-i hercegnő, valamint György és Lajos cambridge-i hercegek is velük tartanak.

2. Rutundu-tó, Kenya

egy fa, hegyek \u00e9s felh\u0151k

Fotó: Damian Patkowski / Unsplash


A Rutundu-tó partján található egy félreeső faház, ami 12 évvel ezelőtt éppen azzal tett szert világhírnévre, hogy Vilmos herceg itt kérte meg Kate Middleton kezét.

A szerelmes pár a Lewa Downs nevű vadrezervátumból érkezett a tóhoz, ami egyébként Vilmos egyik kedvenc nyaralóhelyének számít. Ez azért érdekesség, mert se áram, se internet nem található itt. Az erdőkkel és hatalmas hegyekkel körülvett terület lenyűgöző kilátást nyújt. A pár valószínűleg jól érezte magát, mivel a faház vendégkönyvébe Katalin azt írta: "Imádom a tüzet és a gyertyafényt - olyan romantikus".

3. Mustique

feh\u00e9r homokos strand, p\u00e1lmaf\u00e9k \u00e9s \u00f3ce\u00e1n

Fotó: Christian Lendl / Unsplash


Az elbeszélések szerint Katalin hercegné annyira rajong a privát karibi szigetért, hogy a sajtó elnevezte őt "Mustique királynőjének".

Ez a földi paradicsom egyébként Margit brit királyi hercegnő, II. Erzsébet brit királynő húgának is nagy kedvence volt. A szigetet egyébként Lord Glenconner brit arisztokrata vásárolta meg 1958-ban, később egy szeletet odaajándékozott belőle jó barátjának, Margaret hercegnőnek. Őfelsége húga azonnal hozzálátott villájának, a Les Jolies Eaux-nak a felépítéséhez, amit aztán minden februárban és novemberben meglátogatott. Vilmos és Katalin állítólag az elbűvölő Villa Antilles-ben szoktak megszállni.

4. Tresco, Scilly-szigetek

k\u00e9k tenger szigetek

Fotó: Annie Spratt / Unsplash


A COVID-19 pandémia miatt a királyi családnak is be kellett tartania az utazási korlátozásokat, így Katalin hercegné és férje az elmúlt két egymást követő évben is a Scilly-szigeteken nyaraltak. Vilmos egyébként fiatal korában szüleivel, Károly herceggel és Diana hercegnővel is járt már a szigeten. Az Anglia délnyugati csücskének, egészen pontosan Cornwallnak a partjainál található szigetcsoport autómentes, ezért a irályi pár is biciklire szokott pattanni, ha ott pihennek. A szerelmesek a bájos Dolphin House nevű gránitházban szoktak megszállni, ami egy hat hálószobás üdülőhely. A nyaralóból mesés panoráma nyílik a tengerre és a híres Round Island világítótoronyra. Tresco egyébként egy napon Vilmosé lesz, mivel a sziget a Cornwalli Hercegség része, vagyis Károly magánbirtoka.

Ha Károlyból király lesz, akkor a hercegség automatikusan Vilmosra száll.

Jó hír, hogy ezzel együtt ezt a helyet egyáltalán nem csak királyi személyek bérelhetik.

5. Ile du Nord, Seychelle-szigetek

k\u00e9k tenger, szikl\u00e1k, p\u00e1lmaf\u00e1k

Fotó: Christian Cacciamani / Unsplash


A 2011-es nászútjára a királyi pár fényűző úti célt választott, a lélegzetelállító Seychelle-szigetre utaztak. A hírek szerint a Ile du Nord a legexkluzívabb és legdrágább üdülőhely az egész Seychelle-szigeteken. A 11 villával rendelkező üdülő tökéletes levezetése volt a Westminster Abbey-ben tartott grandiózus esküvőnek, ami a becslések szerint 24 millió TV-nézőt vonzott csak az Egyesült Királyságban.

A Madagaszkártól északkeletre található szigetet egyébként a sztárok kifejezetten szeretik, többek között George Clooney és felesége, Amal Clooney is nyaralt már itt.