emberek ülnek vízparton, esti fényeknél
Fotó: Wyron A / Unsplash

Megválasztották a világ 10 legmenőbb városát, nem várt meglepetés a 7. helyen

A világ legkedveltebb fővárosainak jó szereplése várható volt, annál kellemesebb meglepetés a 7. helyezett kiléte.A Compare My Jet nevű, repülőutakat összehasonlító oldal összeállította a világ legmenőbb városainak listáját - a legjobb 10 helyezettet a traveldailymedia.com is megosztotta. Az értékelési szempontok között a luxusszállodák, Michelin-csillagos éttermek és dizájner boltok száma szerepelt többek között.

Aligha meglepetés, hogy a London végzett az abszolút első helyen: legtöbb 5 csillagos szállodával rendelkezik, de luxus kategóriás szórakozóhelyből is a második legtöbbet tudja felmutatni. A második helyet New York szerezte meg, nem utolsó sorban 480 Michelin-csillagos éttermének köszönhetően.

Z\u00fcrich fentr\u0151l n\u00e9zve

Tényleg menő - egyet kell értenünk Zürich 7. helyével,

Fotó: www.flickr.com

Külön felhívnánk a figyelmet Zürichre, szerintünk ugyanis némi meglepetés a svájci város 7. helye. Az nem vitás, hogy luxus körülmények várják ott az embert, az viszont egy új felismerés a várost kevéssé ismerőknek, hogy mindezt elég menőn tálalják. Nem kifejezett nyári úti cél, de ezek után őszre simán betervezhetsz oda egy kirándulást.

A legmenőbb városok TOP10-es listája

  1. London
  2. New York
  3. Paris
  4. Hong Kong
  5. Tokyo
  6. Singapore
  7. Zurich
  8. Geneva
  9. Los Angeles
  10. Sydney