II. Erzsébet királynő
Fotó: queenelizabethiiuk / Instagram

3 hétköznapi étel, amit II. Erzsébet királynő kitiltott a konyhájából

Nem titok, hogy II. Erzsébet és a királyi család a hétköznapi emberektől eltérő szabályok szerint él. De azt nem gondoltuk volna, hogy akadnak olyan ételek, amiket egyenesen száműznek az étlapjukról...A minap írta meg az express.co.uk az izgalmas hírt, miszerint II. Erzsébet brit királynő kitiltott a királyi konyhából egy bizonyos élelmiszert, ugyanis ki nem állhatja azt. Ennek kapcsán kíváncsiak lettünk, milyen élelmiszerekről derült még ki az évek során, hogy őfelsége nem szereti azokat. Íme!

Ez is érdekelhet: Mit eszik II. Erzsébet királynő egy nap alatt? Mutatjuk!


A titokról a királyi család egykori séfje, a 60 éves Darren McGrady rántotta le a leplet, aki még a néhai Diana hercegnőnek is főzött. A séf szerint akad egy étel, amit az uralkodó annyira nem szeret, hogy egy az egyben lekerült az étlapról.

McGrady azt nyilatkozta egyszer a Marie Claire-nek (ezt erősítette meg friss cikkében az Express is), hogy a királynő étlapján sosem szerepelhet fokhagyma, mert őfelsége utálja az illatát és az ízét.
v\u00f6r\u00f6s hagym\u00e1k

Fotó: Mockup Graphics / Unsplash


McGrady azt is elárulta, hogy a királyi szakácsoknak tilos "túl sok hagymát" használni az ételekben. Tekintettel arra, hogy a hagyma nagyjából minden finom recept alapját képezi, el sem tudjuk képzelni, miként lehet nélküle főzni...

h\u00fasszelet s\u00f3val megsz\u00f3rva

Fotó: Edson Saldaña / Unsplash


A hírek szerint a nyers húsok fogyasztása egyenesen meg van tiltva a királyi család számára.

Ennek valószínűleg az az oka, hogy a nyers húsok fogyasztása számos komoly egészségügyi kockázattal jár (e. coli és szalmonella). Akad egy étel azonban, amit a királynő imád, ez pedig a steak. A steaket sóval és borssal ízesítik, mielőtt vajban és olajban megsütik. A húst gael szósszal, (kevés) pirított hagymával és ír whiskyvel flambírozott gombával készítik. De ami a legfontosabb, hogy a steaknek is mindig jól átsültnek kell lennie - olvasható a mashed oldalán.

Ezt is olvasd el: Életveszélybe kerülhetsz, ha nem ismered fel az ételmérgezés ezen tüneteit