egy barna hajú nő fekete háttér előtt
Fotó: OSPAN ALI / Unsplash

A világ TOP 6 legrosszabb alkoholos itala: neked már nem kell kipróbálnod őket!

A listán szerepel olyan alkohol, ami már önmagában ihatatlan, de olyan is akad, ami más italokkal összekeverve alkot szörnyű keveréket.


A Ranker egy Los Angeles-i digitális médiacég, akiknek a honlapján közvélemény-kutatások találhatók filmekről, ételekről, különböző márkákról, sportokról és természetesen italokról. A Ranker a világ egyik legnagyobb véleményadatbázisa, ugyanis több mint 1 milliárd ember szokott szavazni. A platformon több százezer véleménylista található. A minap pont egy olyanra bukkantunk, ami a világ legrosszabb alkoholos italait rangsorolta. Íme, a TOP 6.

Ez is érdekelhet: Így reagál a tested, ha felhagysz az alkohol fogyasztásával

6. Chartreuse likőr


A Chartreuse egy francia gyógynövénylikőr, ami zöld és sárga változatban kapható. A likőrt 1737 óta a karthauzi rend szerzetesei készítik François Annibal d'Estrées francia diplomata és katona 16. századi kéziratai alapján. 55 százalékos alkoholtartalma és gyógynövényes ízvilága miatt nem sokan kedvelik ezt az italt. Ezért inkább koktélokba szokták belekeverni.

5. Sambuca likőr


A sambuca egy olasz csillagánizs ízű likőr. Eredetileg színtelen, de ma már színes változatokat is készítenek. A sambuca az indokínai eredetű csillagánizs magjából nyeri jellegzetes ánizsillatát. Általában 38–44 százalékos alkoholtartalomig hígítják. A pontos receptjét egyébként titok fedi. A legtöbben az erős ániszos íz miatt nem kedvelik ezt az italt.

4. 99 Bananas likőr


Az elbeszélések alapján ennek az alkoholnak olyan az íze, mint a körömlakklemosónak... A benne lévő aromák és ízek ugyanis túl mesterségesnek hatnak. Az összhatáson pedig magas 49,5 százalékos alkoholtartalma se segít. A likőrnek tehát semmi köze a banánokhoz.

3. Jeppson's Malört keserűlikőr


A Jeppson's Malört egy svéd likőr márka, amit az 1930-as években alkottak meg. 2018-ban, az utolsó alkalmazottja is nyugdíjba vonult, így a márkát eladták a chicagói CH Distillery-nek.

A világ legkeserűbb likőrjeként tartják számon, ugyanis az íze még hosszú idő után is megmarad a szájban.

2. Kígyóbor


A kígyóbor egy olyan kelet-ázsiai alkoholos ital, aminek a palackjába kígyót tesznek...Igen, jól olvastad. A nyugati elnevezései ellenére az ilyen ital nem is igazán bor, de nem is pálinka, hanem inkább jellemzően rizsbor vagy gabonapárlat. Az ital története egyébként egészen a kínai Csou-dinasztiáig (i. e. 1050 és i. e. 1025) nyúlik vissza. A korabeliek a bizarr italt hajhullást gátlónak, látást és szexuális teljesítményt javító készítménynek gondolták. A "bor" íze meglehetősen erős, földes, édes ízt ad.

A kígyótól pedig halszerű ízvilága lesz...

1. Vodka tejjel


A vodka és a tej összekeverése nem túl szerencsés, hiszen a több mint 40 százalékos alkoholtartalmú italtól a tej megalvad. A végeredmény inkább hasonlít egy félresikerült kémiai tesztre, mint egy italra, amit szívesen meginnál. Igaz, ami igaz, hogy különleges "jellyfish shot" készíthető ezzel a technikával. Ha kíváncsi vagy rá, hogy miként készül, akkor nézd meg ezt a videót.