egy narancssárga pulcsis nő
Fotó: Roman Samborskyi / Shutterstock

Egy nő felhagyott az alkoholivással, alaposan megváltozott az élete

Egy vállalkozó kedvű amerikai újságíró felhagyott az alkoholivással és végig dokumentálta az ezt követő élményeit. Mutatjuk, mi történt vele.


Az amerikai eatingwell oldalán jelent meg az a cikk, amiben Rochelle Bilow újságíró, jógaoktató leírta izgalmas kalandjait attól kezdve, hogy nem felhagyott az alkohol fogyasztásával. Mint kiderült, egészen elképesztő dolgok történtek a testével. Íme!

Ez is érdekelhet: Így reagál a tested, ha felhagysz az alkohol fogyasztásával

Megváltozott az alvás minősége

egy n\u0151 alszik

Fotó: Kinga Cichewicz / Unsplash


Amíg még ivott, az alkohol segített neki elaludni, viszont nem bírta végigaludni az éjszakát, mert a természet folyton hívta. Sőt, furcsa és gyakran félelmetes álmokat is tapasztalt, ébredéskor pedig nagyon kimerültnek érezte magát.

Ezzel ellentétben, az alkohol felhagyásával sokkal jobb lett az alvás minősége. Végigaludta az éjszakát, reggel pedig frissnek és üdének érezte magát.

Megszűnt a puffadásérzet

egy n\u0151 fogja a fej\u00e9t

Fotó: Ivan Aleksic / Unsplash


A cikk szerint Rochelle sokszor tapasztalt korábban kellemetlen puffadást. Úgy tűnik, hogy ezért is az alkohol volt a felelős, ugyanis amint letette a boros poharat, a puffadás megszűnt.

Elmúlt a szorongása

egy n\u0151 jog\u0171zik

Fotó: Jared Rice / Unsplash


Rochelle jógaoktatóként is dolgozik, így folyamatosan emberekkel van körülvéve, emiatt pedig egyfajta idegesség, szorongás alakult ki benne. De az alkohol elhagyásakor elmúlt ez a kellemetlen szorongás és idegeskedés. Rájött, hogy a rossz érzések nagy része abból fakadt, hogy nagyon ritkán érezte magát jól a testében, mert folyton fáradt volt, mivel sosem tudta rendesen végigaludni az éjszakát.

30 nap elteltével újra elkezdett bort inni, viszont csak mértékkel, ugyanis annyira élvezte az alkoholmentes időszak jótékony hatásait. A kellemetlen "tünetek" szerencsére nem tértek vissza.