rózsaszín italok két pohárban
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: pink gyönyör

Ez a frissítő, jeges nyári ital valóban gyönyör szemnek és szájnak egyaránt. A különleges gyümölcs igazán pikánssá teszi a végeredményt.



Hozzávalók

  • 1 liter kókusztej
  • 200 g licsipüré
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 120 g nádcukor
  • 1/3 teáskanál frissen tört rózsabors
  • kandírozott rózsaszirom
  • 4 marék zúzott jég

Így készül

  1. A nádcukorból 30 ml vízzel és a rózsaborssal szirupot főzünk, majd kihűtjük, utána pedig hozzáadjuk a citromlevet.
  2. A kókusztejet és a licsipürét botmixerrel simára keverjük, összerázzuk két marék jéggel (egy nagyobb, széles szájú üveg is megfelel hozzá) és elosztjuk négy magas falú pohárban, majd zúzott jeget szórunk a tetejükre