
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: pink gyönyör
2022-06-10
Ez a frissítő, jeges nyári ital valóban gyönyör szemnek és szájnak egyaránt. A különleges gyümölcs igazán pikánssá teszi a végeredményt.
Hozzávalók
- 1 liter kókusztej
- 200 g licsipüré
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 120 g nádcukor
- 1/3 teáskanál frissen tört rózsabors
- kandírozott rózsaszirom
- 4 marék zúzott jég
Így készül
- A nádcukorból 30 ml vízzel és a rózsaborssal szirupot főzünk, majd kihűtjük, utána pedig hozzáadjuk a citromlevet.
- A kókusztejet és a licsipürét botmixerrel simára keverjük, összerázzuk két marék jéggel (egy nagyobb, széles szájú üveg is megfelel hozzá) és elosztjuk négy magas falú pohárban, majd zúzott jeget szórunk a tetejükre