aperol spritz koktélos poharak

Dobd fel az Aperol Spritzet egy apró bogyóval!

Az Aperol Spritz elhagyhatatlan összetevője a benne ringatózó narancsszelet. Vagy mégsem?


Nemrég annak jártunk utána ebben a cikkben, vajon miként vált világhírűvé az Aperol Spritz? Az ital izgalmas történetének bemutatása mellett még a legkedveltebb variációit is bemutattuk. Az említett írás alternatív koktéljainak elkészítéséhez sok összetevőre van szükséged, így arra gondoltunk, most olyan módszereket ajánlanánk az Aperol felturbózására, amikhez csak pár hozzávalóra lesz szükséged.

1. Olívabogyó

ol\u00edvabogy\u00f3 aperol spritzben

Fotó: RossHelen / Shutterstock


A sós olívabogyó a többnyire édes italokban ellentmondásosnak tűnhet, mégis az egyik eredeti recept, a Velencei Spritz, ami nem meglepő módon Velencéből származik és borral, nem pedig Proseccóval készül, nem narancshéjat, hanem olívabogyót írt. Valószínűleg korábban azért hagyta ki ezt a "feltétet" az Aperol Spritz tulajdonosa, a Campari, mert attól tartott, hogy az amerikai fogyasztóknak furcsának hat az édeskés italban lebegő bogyó - meséli a történetet a lifehacker cikke. Manapság azonban már egyre több helyen lehet kipróbálni az olívabogyós változatot. Otthon is pár perc alatt elkészítheted az italt, hiszen csak pár bogyót kell egy pálcikára húznod, amik aztán majd az italban díszelegnek (amíg meg nem eszed őket).

Meglátod, a sós olajbogyó jobban egészíti ki az ital édességet és keserűséget, mint a narancshéj vagy a narancskarika.

2. Uborka

egy \u00fcveg poh\u00e1rba italt t\u00f6ltenek

Fotó: Stanislav Rozhkov / Unsplash


A klasszikus olasz koktél nálunk általában egy késő esti vacsora előtti aperitif szokott lenni, ami könnyedségével, szénsavasságával mindig tökéletesnek bizonyul. Ehhez a frissességhez és az Aperol gyógynövényes összetevőihez remekül passzol az uborkaszelet is - írja a aspicyperspective oldala. Gondolj csak bele, hogy a Gin Tonic koktéllal is tökéletesen működik az uborkaszelet, hiszen kihozza az italból a lágy, friss, néha édes, virágos jegyeket.

3. Vérnarancs

v\u00e9rnarancsos kokt\u00e9l, h\u00e1tt\u00e9rben z\u00f6ld levelek

fotó: Ekaterina Markelova / Shutterstock


Bár a bevezetőben arra kértünk, hogy felejtsd el a narancsszeleteket, nem a vérnarancsra gondoltunk.

A bíborvörös, pirosas húsú citrusféle tökéletes párosítása a pezsgős koktélnak. És ami a legjobb: ez a nagyszerű ital akár egy kancsóban elkészíthető! Egyszerűen tedd az Aperol Spritz összes hozzávalóját egy kancsóba, majd jéggel töltött poharakba öntsd ki az italt. Végül díszítsd őket vérnarancsszeletekkel és mentalevelekkel. Ha nem vagy a friss menta híve, vagy nem találsz friss mentát a boltban, ez a koktél friss rozmaringgal is fantasztikus - teszi hozzá a krazykitchenmom cikke.

4. Piros bogyós gyümölcsök

epres ital poh\u00e1rban

Fotó: Dasha_Romanova / Shutterstock


Ha te mégis az édesebb koktéloknál szeretnél maradni, akkor dobd fel az Aperol Spritzet piros bogyós gyümölcsökkel. A málna, eper és a szeder például természetes édességet adnak ehhez a klasszikus olasz italhoz. A whatgreatgrandmaate cikke alapján még a cseresznye is szuperül passzol a frissítő koktélhoz.

Őszies hangulatban kerültél már? Akkor dobj a gyümölcsök mellé egy fahéj rudat is!