fekete piros autó műszerfal

Luxusmárkák, ha találkoznak

Ilyen az, amikor egy sportautómárka összeáll egy szeszfőzdével

Vajon mi születik egy 21 éves whisky és a világ egyik legmenőbb luxus sportautójának keresztezéséből? Az biztos, hogy valami jó drága dolog.Az 1779-ben alapított Bowmore a világ egyik legrégebbi skót whisky üzeme. A Belső-Hebridákhoz tartozó Islay szigetén működő lepárló a mai napig hű a tradícióihoz. Ebbe a sorba jól illeszkedik az együttműködés az egyik legnagyobb múltú és „legbritebb" autómárkával, az 1913-ban alapított Aston Martinnal.

A Bowmore Master's Selection legújabb tagja 52% alkoholtartalmú házasítás, amiben a legfiatalabb, sherry hordóban érlelt whisky 21 éves, a legidősebb pedig 35.

A luxus autómárka és a Bowmore 2019-ben dolgozott először együtt, azóta 3 közös sorozatuk jelent meg, illetve kiadtak egy Black Bowmore DB5 névre hallgató 1964-es whiskyt is (lásd a képet), ami akkor 66 ezer dollárba (20 millió forint) került. A most piacra dobott, mézes, mogyorós, szivaros, virágos, csokis, fűszeres aromákat felvonultató tételt ezzel szemben már 300 dollárért, azaz átszámítva 93 ezer forintért megvásárolhatják az érdeklődők.