Az Avasi Kvaterka rendezvényhez vezető lépcsősor

Találkozz, társalogj, kóstolj és táncolj az Avasi Kvaterkán

Fotó: Avasi Kvaterka

Avasi Kvaterka: finom borok és ínyenc falatok a Mélyvölgyben

Augusztus 7-én, szombaton 17-24 óra között rendezik meg az Avasi Kvaterka elnevezésű eseményt, amely minden évben más részét mutatja be az Avasnak. Idén a bükki Mélyvölgy és az Avasi Amfiteátrum ad helyszínt a színes programoknak. És hogy mit jelent a kvaterka? Ha tovább olvasol, akkor ezt is megtudhatod!


A kvaterka jelentése: kedélyes társalgás, némi itókával körítve. Ehhez nyújt tökéletes környezetet az Avasi Kvaterka rendezvény. Az oda érkezők hideg borok és finom ételek mellett élvezhetik az Ildi Rider zenekar tavaly elmaradt, 10. jubileumi nagyszabású koncertjét. Az eseményen vendégfellépők is feltűnnek majd, mint például Cselepák Balázs (színész, énekes) és Mogyorósi Adrienn (Audrey M, szólóénekesnő).

A korgó gyomrú vendégekről a Vitnyédi Zsiványok gondoskodnak, akik szabad tűzön, biohúsból fognak bográcsos ételeket készíteni.

A Bűdi Borházban találhatod majd őket, ahogy éppen egy könnyed bivalypörköltet dobnak össze tarhonyával. A magyaros ételek kedvelőinek ez kihagyhatatlan fogás lesz! Az esti hangulatról pedig Gilbert Balázs gitáros gondoskodik.

Jó beszélgetésekhez finom bor dukál

Fotó: Avasi Kvaterka

A Czabala Családi Pincénél igazi kvaterkázós, ücsörgős, borozós, gyereksarkos program várja az érdeklődőket. A Richter Pince saját borait fogja bemutatni, emellett pedig itt is a Vitnyédi Zsiványok finomságaiból lehet majd választani.

A sajtkedvelőknek mindenképpen el kell látogatniuk a Gallay Pincéhez, ahol a Borsodi Sajtműhely sült és nem sült ínyencségeit lehet majd kóstolni és megvásárolni.
Esti f\u00e9nyek \u00e9s egy poh\u00e1r bor

A borok estéje

Fotó: Avasi Kvaterka


Kisgyermekesek szülők számára is több programmal készülnek a rendezők.

Az Amfiteátrumban a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület játszóháza és a San Giorgio desszertjei várják az odalátogatókat.

A borkínálat is bőségesnek ígérkezik, borkorcsolyának pedig többféle zsíroskenyér különlegesség közül lehet majd választani. A magyar finomságok mellett olasz specialitásokkal is készülnek.