talpas átlátszó poharak, bennük barna folyadék, szürke háttér
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: banános kávé további csavarral

A banán és a kávé már önmagában izgalmas párost alkot és még további csavar is van a receptben!



Hozzávalók

  • 1 banán
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/2 vaníliarúd
  • 1 evőkanál csokoládészirup
  • 400 ml friss kávé
  • 150 ml tej
  • 100 ml víz
  • 1 evőkanál holland kakaópor

Így készül

  1. Egy lábasban forraljuk fel a citromlevet a cukorral, kaparjuk bele a vaníliarúd magjait, és adjunk hozzá egy deci vizet. Daraboljuk bele a banánt, villával törjük át, majd pároljuk 1-2 percig. Vegyük le a tűzről, s adagoljuk szét négy pohárba.
  2. Keverjük össze a csokoládészirupot a kávéval, s lassan csorgassuk a poharakba.
  3. A tejet melegítsük langyosra, habosítsuk fel és kanalazzuk a banános kávéra. Hintsük meg kakaóporral, és melegen tálaljuk.