nők állnak sörrel a kezükben
Fotó: Master1305 / Shutterstock

4 budapesti hely, ahol sokféle belga sört ihatsz

Sosem árt egy kis kulináris utazás. Mit szólsz mondjuk Belgiumhoz? És a belga sörökhöz? Összegyűjtöttük 4 budapesti helyet, ahol a barátaiddal finom belga söröket kóstolhattok. Íme!


Ha nagy sörrajongó vagy, de korábban még nem kóstoltál belga söröket, akkor most itt az ideje! Finom sörökből ugyanis sosem elég. A lenti listán lévő helyek megannyi finom sörrel és ízletes ételekkel várnak téged és barátaidat.

Ez is érdekelhet: 6 csendes budapesti kávézó, ami tökéletes hely a tanulásra

1. Snaps Belga Söröző (1077, Budapest, Király utca 95.)


A Snaps Belga Söröző egy tökéletes hely a különféle belga sörök kóstolására. Náluk szinte minden megtalálható: a kiegyensúlyozott ízű komlós sörtől az erőteljes aromákkal telin át, egészen a francia tölgyfahordóban érleltig. Ha olyan híres márkákat akarsz kipróbálni, mint például Corsendonk, Delirium vagy Gulden Draak, akkor térj be a Snapshoz.

2. Belgian Brasserie Henri (1011, Budapest, Bem rakpart 12.)


A budai rakparton található Belgian Brasserie Henri egy közkedvelt étterem, aminek igazi belga atmoszférája van. Rengeteg féle sörrel találkozhatsz náluk: félbarna, barna sör, gyümölcs sör, trappista sör és hibrid sörök. Érdemes hozzájuk üres gyomorral érkezni, ugyanis rengeteg különleges francia és belga ihletésű ételt készítenek. Tartozik hozzájuk egy bolt is, ha haza is vinnél pár palackkal.

4. Pater Marcus Belga Apátsági Söröző és Étterem (1011, Budapest, Apor Péter utca 1.)


Ha finom belga söröket akarsz inni egy apátságnak tűnő helyen (igen, jól olvastad), akkor a Pater Marcus Belga Apátsági Söröző és Étterem a te helyed lesz. Sőt, még egy látványkonyhájuk is akad, ahova bárki beleshet. Ha nagy társasággal szeretnél menni, az sem probléma, ugyanis nagy rendezvényeket is vállalnak. Milyen sörök kaphatók náluk? Csapolt sörök, világos sörök, félbarna sörök, barna sörök, spontán erjesztésű sörök, búza sörök, gyümölcs sörök és végül, de nem utolsó sorban, Trappista sörök. Van miből választani.

4. KEG sörművház (1114, Budapest, Orlay utca 1.) 


Szeretnél a barátaiddal egy jó sörözőbe beülni, ahol még belga típusú söröket is ihattok? Akkor a KEG sörművház 320 négyzetméteres pincéje valószínű, hogy elegendő lesz számotokra. A megfelelő mennyiségű sörről 32 csap gondoskodik. A kínálat folyamatosan változik, de egy belga IPA, Pale Ale, Belgian Tripel, Porter vagy búzasör jó eséllyel mindig van csapon. Ha megéheztek, akkor pedig előételek, főételek és burgerek sokasága vár rátok.