Bob Dylan énekes
Fotó: bobdylanlive / Instagram

Bob Dylan kiadta a Knockin' On Heaven's Door folytatását!

Biztosak vagyunk benne, hogy komoly sikerre számíthat Bob Dylan pár hete megjelent, Heaven's Door névre keresztelt legújabb alkotása.A tizenháromszoros Grammy-díjas, Oscar-díjas, 2016-ban irodalmi Nobel-díjjal amerikai énekes és dalszerző már fél évszázada a könnyűzene és az egyetemes kultúra meghatározó alakja. Talán kevesebben tudják, de a zenélés mellett akad még egy nagy szenvedélye: a whiskey.


2021 végén Bob Dylan pár éve alapított Heaven's Door márkája két új, limitált kiadású whiskey érkezését jelentette be. (A név az egyik legismertebb dalára, a Knockin' On Heaven's Doorra utal, amit a Guns N' Roses is feldolgozott.) A Heaven's Door Cask Strength Single Barrel 2021 egy 62 százalék alkoholtartalmú bourbon, palackja átszámítva 16 ezer forintba kerül.

A Heaven's Door másik új whiskey-je a Cask Strength Single Barrel Limited Edition Straight Bourbon Whiskey. Ezt ajándékcsomagban árusítják (85 dollár, átszámítva nagyjából 26 ezer forint), ami tartalmaz egy fekete bársony zsákot az üveg tárolásához, valamint 6 darab úgynevezett whiskey követ. A vörös whisky kövek ugyanabból a vasércből készülnek, mint amit Bob Dylan szülővárosában, Duluth-ban bányásznak.


Az eddigiekhez hasonlóan új sorozat üvegeit is a kovácsolt vaskapuk, illetve az énekes fémműves munkák iránti rajongása ihlette. Dylan a minnesotai Hibbingben nőtt fel, itt található a világ legnagyobb külszíni vasérc bányája, a környéket „The Iron Range”-nek, azaz vasrégiónak is nevezik.

Szerettem volna létrehozni egy amerikai whiskey-sorozatot, ami a maga módján egy történetet mesél el. Évtizedek óta utazom, így kipróbálhattam a világ legjobb párlatait. Azt kell mondanom, a Heaven's Door whiskey-jei nagyszerűek.

– írja Dylan a bemutatóhoz kiadott közleményében.

Az új kiadás mindkét tagja limitált példányban kerül forgalomba, így nagyszerű ajándék a whiskey szerelmeseinek és a Dylan-rajongóknak egyaránt.