emberek ülnek a fűben, kezükben pohár
Fotó: Boldogkisfalud

Fesztivált rendez a magyar falu, ahol a világ hivatalosan legjobb ginje készül

Bor, sör, medencés lazulás, az ország egyik legjobb zenekara és a világ legjobb ginje – ez vár rád most hétvégén Magyarország egyik legbájosabb falucskájában. Fogadjunk, hogy találkozunk!2022. június 24-26. között második alkalommal kerül megrendezésre a tokaji borvidék és egész Magyarország egyik legszerethetőbb rendezvénye, a Boldogkisfalud Feszt. A „bor, zene, boldogság” mottó nem egy üres szlogen, mint az alábbi részletes ismertetőben látni fogod, mindegyikből bőven jut a 3 napra.

Amennyiben nincs még programod a hétvégére, nem is kérdés, hogy a legjobb, ha máris megváltod a belépődet (és a vonatjegyedet). Ha netán lenne, akkor sincs semmi baj: biztosak vagyunk benne, hogy a cikk elolvasása után le fogod mondani, hogy inkább te is ott lehess a Boldogkisfaludon és együtt ünnepelhesd a nyarat a többi látogatóval.

​Kisfalucska Udvarház & Bisztró

emberek \u00fclnek egy asztal k\u00f6r\u00fcl, mosolyognak

Fotó: Boldogkisfalud


A Boldogkisfalud fesztivál epicentruma, annál is inkább, mert a rendezvény a Kisfalucska Udvarházat üzemeltető család legifjabb tagjának, Juga Péternek a fejéből pattant ki. A kapuit 2013-ban megnyitó udvarháznál a két épület között elterülő nagy puha pázsitoson elheveredve nézheted a kertmozi filmjeit, vagy hallgathatod a koncerteket. Az erre az alkalomra felállított színpadon pénteken a Rat Rod rockabilly formáció tagjaként maga a házigazda is fellép, de szombaton koncertet ad itt az abszolút hazai élvonalat képviselő Kiscsillag, valamint a világ legjobb Doors-feldolgozás zenekarának tartott angol The Doors Alive is.

Más érzékszerveidet kényeztetheted, ha áttelepülsz az udvarházhoz tartozó étterem teraszára: pénteken és szombaton grillterasz, vasárnap brunch és gourmet menüsor várja az érdeklődőket. Nem csak tokaji borokat választhatsz az ételed mellé, a szintén tokaji BAZ Beer kisüzemi sörfőzde egyik lakókocsija is itt fog lehorgonyozni. Ha komolyabban és elméletben is elmélyednél a borok világában, szombaton meghallgathatod a Borsmenta Borklub keretében két hölgy borász (Bai Edit – Carpinus Borászat, Ujvári Vivien – Barta Pince) előadását. Bor természetesen itt is jár.

A szervezők a kicsikre is gondoltak: napközben változatos gyerekprogramokon vehetnek részt a családok, lesz pecsétgyűjtő füzet is, ami plusz motiváció, hogy bejárják a fesztivál összes gyerekprogramját.

Seven Hills Distillery

egy f\u00e9rfi \u00e9s egy kisl\u00e1ny \u00e1llnak egy \u00e9p\u00fclet el\u0151tt nappali f\u00e9nyn\u00e9l

Fotó: Boldogkisfalud


Az aprócska kézműves bodrogkisfaludi lepárló szó szerint berobbant a nemzetközi gin világba. 2020 őszén nyitottak, legelső tételükkel, a Tokaj ginnel tavaly rögtön megnyerték a World Gin Awardson a „Világ Legjobb Kortárs Ginje” díjat, amit a szakma Oscar-díjának is szokás nevezni. A fesztivál ideje alatt a sok egyéb izgalmas tételük mellett természetesen ezt is meg tudod kóstolni (tisztán vagy a saját fejlesztésű koktélokban), sőt az ingyenes lepárlótúra keretében azt is megnézheted, hol születik a csoda. Családosok se maradjanak semmiképpen távol, amíg a felnőttek a lepárlótúrán vesznek részt, a 18 évesnél fiatalabbakat a gyerekprogramok fogják lekötni.

A Seven Hills Distillery udvara gasztrovonalon is erős felhozatallal készül, a finom falatokról a Leves Gasztroműhely és a Borsod Burger gondoskodik. A kert végében természetesen itt is felállításra kerül egy színpad, szombaton például a hazai rockabilly élet egyik „sztárcsapata”, a Tom White & The Mad Circus veszi be, őket ismerve garantált a fergeteges hangulat és nagybőgőn táncolás.

Petőfi utca

emberek s\u00e9t\u00e1lnak egy utc\u00e1n nappal

Fotó: Boldogkisfalud


Bodrogkisfalud fő utcája sem maradhat ki a kavalkádból. Napközben kézműves termelők népesítik be az utcát, több településről lesznek jelen tokaji borászok is, akikkel akár dűlőtúrára is mehetsz. Az itt felállított színpadon első sorban akusztikus zenekarok adják majd a lágy zenei aláfestést.

Bodrog Borműhely

Bodrogkisfalud talán legismertebb borászata a 2007-ben alapított Bodrog Borműhely, az elmúlt másfél évtizedben ráadásul valóságos élménykomplexummá nőtte ki magát a pincészet. Erről magad is meggyőződhetsz akár már pénteken a medencés kerti parijukon. A Summer Pool Partyn a belépőjegy áráért feszített víztükrű medencével, 5 boros kóstolóval és rozmaringos pisztránggal megspékelt nyáresti lazulás jár. Jó lesz sietned, mert csak az első 30 jelentkezőnek tudják biztosítani ezt az exkluzív kényeztetést.

Szombatra kicsit „megkomolyodik” a házigazda, Tokaji pezsgő címen szervez 8 tételes kóstolóval egybekötött szakmai előadást a borászok bevonásával a tokaji pezsgő jövőjéről.

Bodrog hajó

Egy Bodrog-menti település fesztiválja nem létezhet vizes program nélkül. A már említett Borsmenta Borklub ennek megfelelően két alkalommal is a folyón ringatózó sétálóhajóra fog kitelepülni. Szombat délután Vörösök a fedélzeten címmel a borvidéken igencsak kuriózumnak számító (és hivatalosan tokajinak nem is nevezhető) vörösborok fognak bemutatkozni, a fesztivál utolsó reggelén pedig a lelazulás jegyében pezsgős reggelinek ad otthont a sétahajó. A korlátozott befogadóképesség miatt itt is mindenképpen érdemes előre helyet foglalnod, ezt a fesztivál INFO pontján teheted meg.

Szállás

emberek \u00fclnek piros kanap\u00e9n a f\u0171ben

Fotó: Boldogkisfalud


Bodrogkisfalud településen már csak nagy mázlival fogsz tudni kőházban szállást foglalni, viszont a szervezők az esemény három napja alatt sátorhelyeket létesítettek a helyi focipályán. Ha ennél nagyobb komfortra vágysz, a környező településeken érdemes körülnézned, a Boldogkisfalud oldalán összeszedték neked a szóba jöhető vendégházakat.

Meggyőztünk?

emberek \u00e1llnak egy sz\u00ednpad el\u0151tt, a sz\u00ednpadon zenekar

Fotó: Boldogkisfalud


Szerintünk egyébként ez nem is kérdés, úgyhogy nem is maradt más hátra, mint hogy idetegyük neked a linket, ahol további információkat szerezhetsz, megnézheted a pontos kezdési időpontokat és megvásárolhatod a jegyedet. Találkozzunk hétvégén Bodrogkisfaludon!