nők koccintanak borral
Fotó: Milan Ilic Photographer / Shutterstock

Hogyan segíthet a bor a fogyásban? Egy új kutatás szerint így!

Borkedvelők figyelem! Egy új kutatás szerint a bor segíthet a fogyásban! De hogyan és mennyit kell meginni belőle? A cikkből minden kérdésedre választ kapsz.


A delicious oldalán bukkantunk rá arra a hírre, miszerint két kutatócsoport nemrég egészen érdekes dolgot fedezett fel a borfogyasztással kapcsolatban.

Olvasd el ezt is! 3 alkoholos ital, amit nagyon ne igyál, ha fogyni szeretnél

k\u00e9t ember koccint a borral

Fotó: rikkia hughes / Unsplash


A Washington State University (WSU) és a Harvard Medical School (HMS) egymástól függetlenül publikált tanulmánya hasonló eredményre jutott: két pohár vörösbor lefekvés előtt valóban segíthet a fogyásban.

A kutatók szerint a vörösborban található rezveratrol nevű vegyület sok más jó tulajdonsága mellett az úgynevezett „fehér zsírt” „bézs zsírrá” alakítja, utóbbit a szervezet könnyebben tudja elégetni.

A gyümölcsben található polifenolok, köztük a rezveratrol, fokozzák az étkezési zsírok oxidációját, így a szervezet nem lesz túlterhelve, sőt így megelőzhető az elhízás és az anyagcserezavar is.

- mondta Min Du, a WSU professzora újságíróknak.

A professzor azt is elmondta, hogy a gyümölcsök között hasonló hatással bír az áfonya, eper, málna és az alma. Ugyanakkor Du arra is figyelmeztetett, hogy a szőlő jótékony összetevői közül sok „elvész” a borkészítés folyamata során.

n\u0151k poharakkal a kez\u00fckben \u00e1llnak

Fotó: Kelsey Chance / Unsplash


A Harvard-tanulmány is jó hírekkel szolgált. E szerint azok a nők, akik naponta két pohár bort isznak – nem többet! –, 70 százalékkal kisebb eséllyel lesznek túlsúlyosak. Az egyetlen probléma az, hogy a „bézs zsír” elégetéséhez még mindig tényleges edzésre van szükség. Várjuk azokat a tudományos kutatásokat, amik bebizonyítják, hogy a dugóhúzó használata edzésnek számít...