két átlátszó borospohár, egy zöld üveg bor asztalon, háttérben karácsonyfa

7 szuper bor a karácsonyi asztalra a VINCE ajánlásával

Az ünnepi asztal egyik legfontosabb eleme a bor. Az alábbi válogatásban mindenki garantáltan meg fogja találni a személyes kedvencét.


Haraszthy Pinot noir 2018

\u00e1tl\u00e1tsz\u00f3 borospalack, benne piros folyad\u00e9k

Pinot noir-ra jellemző élénk rubinszínű bor. Illata elsősorban fűszeres, üde gyümölcsös jegyek mellett. Kóstolva a meggy és málna mellett cseresznye, édes fűszerek és a fahordós érlelés adta teltebb aromák fedezhetőek fel. Igazi burgundi.

Koch Francia Módi Cuvée 2016

fekete sz\u00edn\u0171 borospalack feh\u00e9r c\u00edmk\u00e9vel

Cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot házasítás francia módi mintára készítve. A köztudat sokszor testes és nagy borokra gondol a francia szó hallatán, holott a Bordeaux-i borvidéken készített borok többsége közepes testű, jóivású és fogyasztóbarát. Ez a cuvée pedig tökéletesen hozza a francia borkészítési stílus legkiválóbb jegyeit. Feketecseresznye, cassis likőr, feketeribizli, medvecukor és negro illat halvány fűszerekkel a háttérben.

Egyszerre hűvös és lágy stílusú, közepes savakkal és közepes tanninokkal. A három nagy Bordeaux-i kékszőlő házassága egy nagyon szép egyensúlyú borban öltött testet.

Ízvilága is megjeleníti mindegyik fajtát a borsos, paprikás, füstös, dohányos, hamus, kávés és medvecukros jegyeken keresztül. Mindhárom francia fajta a Villányi borvidéken is a szép arcát mutatja, különösen a jó évjáratokban.

Nádas Borműhely ’Pearl of V’

\u00e1tl\u00e1tsz\u00f3 z\u00f6ld pezsg\u0151s\u00fcveg

Fajta: 100% Viktória gyöngye
Évjárat: 2016
Termőhely: Etyek, Szilas-árok
Alapbor technológia: acéltartályos erjesztés
Pezsgő technológia: tradicionális palackban erjesztett
Érlelés seprőn, palackban: 28 hónap
Édességi kategória: nyers pezsgő, 0 g/l cukor
Készült: 340 palack

Stier Villányi Cuvée 2014

fekete borospalack feh\u00e9r c\u00edmk\u00e9vel

Közepes rubin színvilág, csillogó, tiszta bor. Kiváló házasítás 80%-ban cabernet franc, 20%-ban merlot fajták komponenseiből. Illata komplex. Elsőként ropogós meggy, majd szegfűszeg, keserű csokoládé és fekete bors aromák mutatkoznak meg leheletnyi ánizs kíséretében. Mediterrán stílusban elkészített, tannindús, tüzes, férfias vörösbor.

Taschner Petit Pinot 2016

fekete borospalack fekete-feh\u00e9r c\u00edmk\u00e9vel

Érett, sötét bogyós gyümölcsös jegyek határozzák meg az aromatikát, amelyeket füstös és borsos asszociációk egészítenek ki. A korty komoly beltartalommal, lágy savakkal és tanninokkal bír. Egy igazán egyedi karakterű bor.

Vesztergombi Malbec 2018

fekete borospalack sz\u00ednes c\u00edmk\u00e9vel, k\u00e9k lez\u00e1r\u00f3val

„2015-ben telepítettünk fél hektárt a mesés Kerékhegyen. Az első terméssel a szarvasokat hizlaltuk, így sajnos nem maradt borkészítésre. 2018-ban sikerült megőriznünk a szőlőt, de az évjáratot a szüret tette különlegessé, hiszen az akkor hetedik osztályos kislányom és a teljes 7B osztály végezte el a munkát. A kis szüretesekre emlékezünk a címkével. Köszönjük nekik a segítséget!”- Vesztergombi Csaba.

Takler Szenta-hegyi Kékfrankos 2017

fekete borospalack feh\u00e9r c\u00edmk\u00e9vel

Ez a kiváló bátaszéki termőhely a Kékfrankos teltebb, húsosabb arcát mutatja meg, gazdag gyümölcsösséggel, melyben az érett meggy és cseresznye játsszák a főszerepet. Vibráló karakter, hosszú utóíz jellemzi. A nagy sikerű 2016-os folytatása e különleges adottságú dűlőből.

Christmas champagne and glasses.

two clear wine glasses on brown wooden table Photo by YesMore Content on Unsplash