emberek állnak egy pult körül
Fotó: Szigetváry Zsolt / Borkultúra Kft.

7 stand, amit mindenképpen látogass meg a Budapest Borfesztiválon

Pezsgőben minden eddiginél erősebb lesz a 2022-es Budapest Borfesztivál. Mutatjuk, milyen tételek poharas kóstolására nyílik szinte soha vissza nem térő alkalom.A 2022. szeptember 8-11. között megrendezésre kerülő Budapest Borfesztivál a programok, valamint a bor- és gasztronómiai kínálat terén is különösen exkluzívnak ígérkezik. Bemutatkoznak többek között az Egyesült Államok csúcsborai, a Chef Market Gourmet Udvar pedig minden eddiginél erősebb gasztronómiai felhozatallal készül.

És ezzel még nincsen vége az idei attrakcióknak, hiszen soha ennyi nemzetközi márka nem jelent még meg. Az itthon forgalmazott champagne-ok szinte teljes szortimentje kóstolható lesz, valamint crémant-ok, cavák és a hazai pezsgőmárkák széles választékával is mind a látogatók kegyeit keresik majd. Az alábbiakban azokat a standokat gyűjtöttük össze, ahol champagne-t kóstolhatsz.

Champagne Laurent-Perrier (64-es stand)

Különleges tételek, amiket megkóstolhatsz

 • Laurent-Perrier Ultra Brut: az első nyers champagne, 1981-ben mutatták be.
 • Laurent-Perrier Grand Síécle: három évjárat házasításából készült prestige cuvée.
 • Laurent-Perrier Alexandra Rosé Grande Cuvée 2004: csak olyan évjáratban készítik amikor a chardonnay és a pinot noir egy időben érik be. A ház legmagasabban pozicionált pezsgője.

Kreinbacher Birtok & Champagne Pop-up (125-ös stand)


Különleges tételek, amiket megkóstolhatsz

 • Izgalmas válogatással érkeznek a Borfesztiválra. Idén a vendégeiknek egy különleges meglepetést tartogatnak: a szokásos alap cuvée-k és évjáratos tételek mellett a Pol Roger Brut Réserve Mathusalem 6 literes champagne is benne lesz a pohár kínálatban. Extraként lenyűgöző prestige cuvée-ket sorakoztatnak fel a Paul Bara Special Clubtól, egészen a Charles Heidsieck Blanc de Millénaires-ig.

Chef Market Mitiszol? Wine&Champagne bar (6-os stand)

Különleges tételek, amiket megkóstolhatsz

 • Drappier Carte d'Or: Ez a kiváló Champagne három fajta szőlőből készül: 80%-át a Pinot Noir teszi ki, 15%-ban Chardonnay és 5%-ban Meunier fajtát használnak a készítésnél.Világos és friss jellegével tökéletesen bemutatja az igazi Drappier stílust. Gazdag és összetett ízvilágából kiemelkednek a birsalmás jegyek. Ideális aperitif és tökéletes kísérője a fehér húsoknak és halaknak.7 °C-on szervírozzuk.
 • Drappier Brut Nature: A tiszta érzések szerelmeseinek 100% -os Pinot Noirból készült, dosage nélkül. Csak a bor természetes maradékcukrát tartalmazza, palackonként kevesebb, mint 2 grammot. Az abszolút minimális kéntartalom használata szabadságot ad a bornak a teljes kifejeződéshez.Ropogós és ugyanakkor érett gyümölcsök illatban, ízében egyenes és tiszta, bőséges finomsággal és frissességgel.
 • Fleury Champagne Rosé de Saignée Brut: A Pinot Noir eleganciája emelkedik ki ebben a pezsgőben, illata intenzív, de nem tolakodó, piros bogyós gyümölcsös jegyek előtérben. Száraz, csiszolt savak, élénk buborékok, a gyümölcsös vonulat szépen folytatódik ízben is. Tartalmas rosé pezsgő, hosszú lecsengéssel.

DiVino Borbár (59-es stand)


Különleges tételek, amiket megkóstolhatsz

 • Piper-Heidsieck
 • Champagne-Deutz
 • Paul Bara

Pezsgő Stúdió (37-es stand)

Különleges tétel, amit megkóstolhatsz

 • Palmes d’Or Brut 2008 0,75l: Gyönyörű, fekete, átlátszatlan üveg, amely kerüli az elfogadott champagne-i hagyományokat. Egy palack, amit kifejezetten ennek a kivételes champage-nak a tárolására terveztek, drágakőként csillog. A lehengerlő külső kivételes belsőt rejt. 50-50% chardonnay-pinot noir csak Grand Crue területről. A Montgueux-ból származó chardonnay trópusi gyümölcsöket és érettebb karaktert kölcsönöz az italnak, ezt erősíti a 10 év seprőn érlelés. 100-ból 93 pontot kapott a Wine Spectator szaklaptól.
 • Champagne Thiénot: A Thiénot család neve egybeforrt a minőséggel Champagne-ban. A pezsgőkhöz a szőlők saját termőterületről érkezik, ami kiemelkedő Champagne-ban. A család kezében körülbelül 30 hektár található főleg Grand Crue területek. A háznak több mint 2 kilométernyi pincerendszer áll rendelkezésre az érlelésre, amely akár 16-20 év seprőn tartást is jelenthet. A Cuvée Stanislas 2018 tételük 100% chardonnay-t tartalmaz kizárólag Grand Crue területről. 12 évig pihent seprőn degorzsálás előtt. Hála a különösen innovatív „jetting” eljárásnak, minimális a kéntartalma.

Étoile Champagne Bar (81-es stand)


Különleges tételek, amiket megkóstolhatsz

 • Laurent Perrier, Mandois, Alfred Gratien, Veuve Clicquot pezsgők kizárólag magnum kiszerelésben

Taittinger Champagne Bar (10-es stand)

Különleges tételek, amiket megkóstolhatsz

 • Champagne Taittinger