kézben tartott átlátszó borospoharak
Fotó: Boristavasz

Champagne, olíva és borok Sárváron

Idén is megrendezésre kerül Vas megye legszínesebb kóstolója, a Boristavasz!


Az elmúlt évek kényszerszünete után folytatódik a Boristavasz, így 2022. május 7-én, szombaton 18:00 órától 23:00 óráig egy sétálókóstoló keretében a sárvári Neo Étterem és Kávézó három szintjén ismerhető meg 25 pincészet 100+ bora, de pezsgőt/champagne-t is kortyolgathatunk, sőt, idén már pálinka-, sör-, valamint olívakóstolóval is kiegészül a kínálat. A sétálókóstolón tehát a Vas megyei boroktól kezdve Balatonon, Zalán, Ászár-Neszmélyen, Pannonhalmán, Szekszárdon, Egeren át Tokajig, és onnan egészen Franciaországig kóstolhatunk majd.

A hazai kínálat mellett természetesen poharakba kerülnek külföldi borok, valamint akár a tradicionális francia pezsgő, a champagne is, de a kóstolható tételek között szerepel pálinka, sör, valamint olívafinomság is.

Az esemény a szakmáról szól, de egyáltalán nem csupán a szakmának, hiszen a Borista kóstolóműhely és delikát célja, hogy a jelen lévő borászok, kiállítók szakmai oldalról a nagyközönségnek is bemutassák a résztvevő borászok, termelők, összefogások és közösségek borait, pezsgőit, pálinkáit, vagy éppen söreit. Az esemény sokszínű lehetőség tehát a kóstolásra, hiszen egy belépőjegy megváltásával korlátlatul végigkóstolható valamennyi tétel, méghozzá a résztvevő borászok, kiállítók szakmai jelenlétével.