egy fehér és egy kék hordó egy helyiségben

Bud Spencer másodszor is odavág

Fotó: www.instagram.com/stkiliandistillers/

Nem egyszerűen, de már itthon is beszerezhető a legújabb Bud Spencer whisky

A tavalyi hatalmas sikerre való tekintettel a lepárló idén is készített limitált szériás whiskyt a pofonosztó előtt tisztelegve.Az alsó-bajorországban üzemelő St. Kilian lepárló üzem a napokban mutatta be új, Bud Spencernek emléket állító whisky-jét. A The Legend névre hallgató whiskey már elérhető, akik elég gyorsan bevásároltak belőle, azok november elején egy online kóstolón vehettek részt az alapító Andrea Thümmlerrel együtt.

A St. Kilian 2016 óta készít whiskyt német és skót árpamalátából hagyományos eljárással egy egyébként elég vagányul kinéző – és látogatható – üzemben. 2021-ben 300 ezer üveg párlat hagyta el a raktárukat, ez 500 százalékos bővülés 5 év alatt.

Login • Instagram

Ebben talán közrejátszott a 2020 decemberében elindított Bud Spencer sorozatuk is. Hazája és Magyarország mellett ugyanis Németországban van a legnagyobb rajongótábora a 2016-ban elhunyt nagy pofonosztónak és örök társának Terence Hillnek. A 46%-os alkoholtartalmú single malt, tehát kizárólag árpamalátából, egyetlen lepárlóban készülő whiskyből pillanatok alatt elfogyott a 30 ezer palack. Nem csoda hát, hogy idén ősszel megjelent a Bud Spencer 2.0, ami az üzem megnevezésre szerint egy crossover tétel: 18,75%-ban annak az ír Great Northern Distillerynek a whiskey-jét tartalmazza, amelyik anno a St. Kilian beindításánál bábáskodott. A német lepárlóban készült rész is két különböző tétel házasítása, melyek közül az egyik 3 évig olasz Amarone vörösboros hordóban érlelődött.

A hivatalos leírás szerint az új Bud Spencer gazdag aromájú, sűrű whisky, illatában gyümölcsös-karamellás jegyekkel, ízében kis borsossággal és a fiatal tételekre jellemző frissességgel. Valószínűleg a Piedone-rajongókat a kóstolási jegyzetnél már csak az érdekli jobban, hol szerezhető be az új, 27 ezer palackos mennyiségben forgalomba hozott Bud Spencer whisky. Egyelőre a magyar érdeklődőknek legegyszerűbb egyenesen a lepárló oldalára felmenniük a rendelésért, a bevezetőben említett kóstolón azonban elhangzott, hogy tervezik a magyar piacaik bővítését, hiszen itt is valóságos kultusza van a Bud Spencer-Terence Hill filmeknek.

Hogy bírod a piát?

'Hogy birod a piát?' A vérem 86 fokos...