Négy színes borosüveg különböző hátterekkel

Zenei kvartett

Fotók a cikkben: Talabér Géza / VINCE

Itt a VINCE történelmi kísérlete: konkrét dalokat ajánlunk konkrét palackokhoz

A közelgő Budapest Borfesztivál apropóján a VINCE Magazin szeptemberi számában bemutatunk négy olyan bort, ami kísérőzene után kiált. Ajánlunk is hozzá dalokat, így neked már csak egy dolgod marad: kipróbálni, hogy párosuk valóban olyan felejthetetlen élményt nyújt-e, mint mi azt hisszük.A Budapest Borfesztivál szakmai partnere, a Spar Magyarország a kezdetek óta egy olyan minőségi borszortiment kialakításán dolgozik, amelyben mindenki megtalálja az ízléséhez és hangulatához leginkább megfelelő tételt. Az alábbi négy kizárólag a Spar és Interspar üzletekben elérhető bor kifejezetten a zenés-táncos énünkre lett hangolva. A választás nem véletlen: a borfesztivál 30 éves történetében kezdetektől fontos szerepet játszott a zene. Az idei jubileumi évben sem lesz ez másként, számos koncert színesíti a programot. Ez az ajánló ennek megfelelően már a ráhangolódás jegyében készült a VINCE Magazin szerkesztőségének tagjai ajánlanak a borok mellé 1-1 dalpárosítást. Próbáld ki, és mondd el nekünk, mennyire jöttek be neked!

Dúzsi Tamás Merlot Rosé 2020


Miként a zongora húrjai átfogják az oktávokat, úgy zengenek áriát széles skálán ízlelőbimbóinkon a piros bogyós gyümölcsök ebben a különleges zamatú merlot rozéban. Már éppen elvesznénk a frissítő epres és málnás aromák tengerében, amikor a Szekszárdi borvidékre jellemző aromás fűszerkészlet leheletfinom lendülettel sodor tovább és löki kezünket az újratöltés irányába. Nem is indíthatnánk méltóbban a jó hangulatú baráti beszélgetéseket.

Keane - Somewhere Only We Know 


Kalmár Borbála, VINCE Magazin szerkesztő:

Bár ennek a dalnak a szövege is könnyedén elsodor, a zongorás aláfestéstől mindig libabőrös leszek. Érdemes élő videót választani hozzá, mert átjön az a hihetetlen szenvedély, ahogyan megélik a művészek a performanszot – különösen a zongorás teljesítmény csodálatos, az ember azt hinné, hogy menten elrepül „a helyre, amelyet csak ők ismernek".

Koch Irsai Olivér


Régi idők zenéje. Hiába a Spotify és a YouTube, a muzsika mégiscsak bakelitről szól legszebben. Nosztalgiázzunk hát kicsit: a 70-es és 80-as évek slágerei egy csapásra visszarepítenek a gondtalan ifjúkorunk világába. Az emlékek mellé jól illik egy igazán friss bor: az Irsai Olivér zamattal telia romája úgy elevenedik meg a kortyban, minte mlékeinkben a régi nyarat megidéző képkockák.

Bruce Springsteen - Hungry Heart


Kosina Anett, képszerkesztő:

Érdemes kikapcsolódni egy kicsit a napi mókuskerékből. Engem ez a dal mindig jókedvre derít, nem mellesleg pedig Bruce Springsteent még mindig napjaink egyik legszexibb énekesének tartom.

Bock Villányi Imperium Cuvée 2015


A bor nemcsak testünket pezsdíti fel, hanem háborgó lelkünket is megnyugtatja – éppúgy, mint egy tökéletesen megkomponált szimfónia. Komolyzenéhez méltó bor ez a cuvée, amelynek alapjait a cabernet franc, merlot, syrah, pinot noir, cabernet sauvignon adja. A gyönyörködtető gyümölcsorgia szépen simul andantéból crescendóba: a tölgyfa finom fűszerei, vanília, lágy pörkölési aromák csúcspontja után lassan halkul el a testet-lelket átjáró korty – a katartikus élmény azonban még másnap is elkísér.

Erik Satie - Gnossienne No. 1


Gál Boglárka, Sales vezető:

Vannak pillanatok, amikor nem hiányoznak a szavak: egy pohár jó bor, és egy kellemes dallam pont elegendő. Ez a több mint száz éves zene időtálló; letisztult és egyszerre játékos világa mindig lenyűgöz.

Mészáros Kadarka 2017


Őszbe hajló naplementében egy szál gitárral a kezünkben még egyszer utoljára engedjük át magunkat a későnyár melengető szellőjének. A kellemesen selymes kadarka tökéletes velejárója a nyárbúcsúztató estéknek: tegyünk fel némi húst a grillre, és amíg elkészül az étel, dekantáljuk borunkat. A visszafogott fűszerezést méltóképpen kerekítik a kadarka gyümölcsös aromái, lágy utóíze pedig legalább addig marad velünk, ameddig elhalkul a gitár és beköszönt a hideg.

Kollár-Klemencz - Iszom A Bort


Vancsik Ivett, a Vince Magazin főszerkesztő:

Ezt az akusztikus verziót az egyszerűsége és az őszintesége miatt szeretem – a dalszöveget is az előadó, a Kistehén frontembere, Kollár-Klemencz László jegyzi. Valódi érzések, átélt szenvedély, „egyszálgitáros" előadás.