Piros-fehér mentőautó az utcán, mögötte szürke ház

Jó borok, jó ügy

Fotó: Máltai Szeretetszolgálat

Légy menő, vegyél részt a jótékonysági borárverésen!

Vásároljunk együtt új mentőautót a Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálatának!A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálata alapítása óta a legmodernebb és legjobban felszerelt mentőautókkal végzi életmentő szolgálatát. A máltais mentőkön az elmúlt harminc év során több mint 110 ezer beteget láttak el, fedélzetükön mintegy ötszáz önkéntes dolgozott.

A Máltai Mentőszolgálat elsősorban a hétvégéken és az ünnepnapokon dolgozik, hogy az Országos Mentőszolgálat munkatársait tehermentesítse. A máltais mentőkhöz egyedülálló módon százhúsz fős személyzet tartozik: orvosok, ápolók, gépkocsivezetők, mindannyian önkéntesek. Mérnök, jogász, könyvelő, állatorvos, pap és repülőgéppilóta is végez szolgálatot segédápolóként a Máltai Mentőszolgálat rohamkocsijain. Munkájukért hálát nem várnak, és semmiféle juttatást nem fogadnak el. A máltais önkéntes mentősök azt vallják:

jutalmunk a megmentett élet! 
s\u00e1rga kupol\u00e1s \u00e9p\u00fclet, fekete \u00e9g

A tervek szerint utolsó napon lesz az árverés

Fotó: Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. / Szigetváry Zsolt

A Batthyány térről induló egységet évente 1500 alkalommal riasztják, a bevetések során egy jármű évente 10 ezer kilométert fut: ez annyi, mintha minden évben ötvenszer megkerülné a Balatont. A Máltai Mentőszolgálat tevékenysége a szó hagyományos értelmében vett önkéntes mentés; a szolgálat állami támogatás nélkül működik. A mentőautók fenntartását, a kivonulások során felhasznált egészségügyi eszközöket és gyógyszereket adományokból vásárolja meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A fokozott igénybevétel és a folyamatos készenlét azonban a legjobb technikát is próbára teszi,

mára elkerülhetetlenné vált egy 2015-ben vásárolt mentőautó cseréje.

Az új jármű beszerzésének várható költsége 40 millió forint, ezt az összeget csak adományozók támogatásával tudja előteremteni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A Budapest Borfesztivál a hazai borászokkal karöltve már 21 éve gyűjt a Szeretetszolgálat legkülönbözőbb céljainak megvalósítására. A borászok mindig önzetlenül ajánlották fel legkülönlegesebb tételeiket, a licitáló vendégek pedig minden évben alázattal és jó hangulatban versengtek a kikiáltott borokért. A befolyt összeg évről évre rekordot döntött, reméljük, nem lesz ez idén sem másként.

A tervek szerint október elején kerül megrendezésre a zárt körű esemény.

Az új mentőautó megvásárlásához a Jótékonysági Borárverésen kívül az adomanyozz.hu/program/mento oldalon lehet hozzájárulni online adományozással vagy banki átutalással az OTP Bank 11784009-20200745 számlaszámon (közlemény: új mentő).