6 csendes budapesti kávézó, ahol nyugodtan lehet tanulni, vizsgára készülni
Fotó: Amnaj Khetsamtip / Shutterstock

6 csendes budapesti kávézó, ahol nyugodtan lehet tanulni, vizsgára készülni

A tanulásában sokszor az segít a legtöbbet, ha egy nyugodt és csendes helyen tudunk hosszú ideig koncentrálni a feladatra. Ha te is egy ilyen helyre vágysz, akkor a listán szereplő kávézók neked is bejönnek majd.


A minőségi tanuláshoz mindenkinek szüksége van pár finom falatra, egy kávéra és persze sok-sok nyugalomra. A lenti listán szereplő kávézók ezt mind tudják. Íme!

Ez is érdekelhet: 6 szuper kutyabarát hely Budapesten

1. Madal - Három helyszínen


Ha egy darabka mennyországra vágysz, ahol nyugodtan tudsz tanulni, miközben egy finom flat white kávét kortyolgatsz, akkor a te helyed a Madal. Ami a legjobb, hogy ezekből a kávézókból három is megtalálható Budapesten, így mindig a hozzád legközelebbibe tudsz betérni. Nem tudsz betelni az ott kóstolt kávéval? Aggodalomra semmi ok, ugyanis a speciális szemes kávéikat megvásárolhatod és haza is viheted.

2. Magvető Café (1074 Budapest, Dohány utca 13.)


A Magvető Café kávézóként, könyvesboltként és még rendezvényhelyszínként is megállja a helyét. Nem is olyan rossz, ha egy hosszú fárasztó tanulás után megajándékozhatod magad egy könyvvel, ugye?

3. Zsivágó (1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.)


A Zsivágóban bájos környezet és finom italok várnak minden érdeklődőt. Ez az a hely, ahol egy kicsit megpihenhetsz, készülhetsz a következő órádra vagy elolvashatsz egy könyvet.

4. Csendes Létterem (1053  Budapest, Ferenczy István utca 5.)


Még a nevében is szerepel, hogy csendes, így nem is kérdés, hogy tanuláshoz tökéletes hely a Csendes Létterem. A kávézóban egyedi enteriőr, hatalmas italválaszték és fiatalos lendület várja a tanulni vágyókat. Indulhat a bekuckózás!

5. Kelet Kávézó és Galéria (1114  Budapest, Bartók Béla út 29.)


Ha a kávéd mellé egy különleges szendvicset is fogyasztanál, akkor látogass el a Kelet Kávézó és Galériába, ahol a keleties bisztrókonyha kínálatában biztosan találsz valami ínycsiklandozó falatot.

6. Bookta (1023  Budapest, Margit utca 3.)


A Bookta kávézónak harmonikus és családias hangulata van. Néha mindenkivel megesik, hogy a tanulás közben megéhezik, ebben a kávézóban ilyenkor mennyei házi készítésű melegszendvicset, apró süteményt vagy gofrit kell rendelni!