egy barna hajú nő kulacsból iszik

Ha nem iszol tejet: van még egy ital, ami nagyon jó a csontoknak

Olcsó, finom és egyszerűen elkészíthető, ám a legtöbben nem tudják, hogy még a csontok számára is hasznos.


A wellandgood oldala számolt be nemrég arról a bizonyos italról, ami nemcsak finom, hanem még a csontok egészségét szilárdságát is segít megtartani. Mivel az említett ital nagyon passzol a nyári meleghez, így gondoltuk, hogy neked is bemutatjuk. Íme!

\u00e1tl\u00e1tsz\u00f3 kancs\u00f3 te\u00e1val \u00e9s feh\u00e9r b\u00f6gre

Fotó: bady abbas / Unsplash


Meleg napos idő és egy kancsó jéghideg jeges tea. Kell ennél több egy tökéletes nyári naphoz? Szerintünk nem. És amint az előbb írtuk, ez az ital nemcsak finom, de még a csontok egészségének megtartásában is segít, ha tehát nem szereted a tejet, akkor mindenképpen adj egy esélyt a teának. De melyik fajtának?

fekete tea \u00e9s lime \u00e9s j\u00e9ggel

Fotó: Mae Mu / Unsplash


Nem mindegy, hogy melyik teát fogyasztod, a kutatások szerint az oolong, a fekete és a zöld teák segítenek a legjobban az egészséges és erős csontok megőrzésében.
fekete tea feh\u00e9r cs\u00e9sz\u00e9ben

Fotó: Sergey Norkov / Unsplash


A teaivás pozitív előnyei főleg az italban található erős antioxidánsoknak, például a polifenoloknak, katechineknek (tealevelekből származó természetes antibakteriális anyag) és flavonoidoknak köszönhető. A teában található erős polifenolok késleltetik a csontok ásványianyag-sűrűségének csökkenését, és növelik a D-vitamin szintjét a szervezetben.

r\u00f6ntgen felv\u00e9tel k\u00e9zr\u0151l

Fotó: Owen Beard / Unsplash


Ezenfelül a teában található katechinek segítenek megvédeni a csontépítő sejteket a szervezetben, míg a flavonoidok az ösztrogén hormonhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, amik segíthetnek megelőzni a csontritkulást.