férfi öltönyben áll egy épület előtt, kezében pezsgőspalack

Ludovic du Plessis, a Telmont elnöke

Fotó: www.instagram.com/champagnetelmont

Korunk egyik legnagyobb színésze beszállt egy pezsgőpincészetbe

Divat, hogy hollywoodi sztárok saját bort adnak ki, vagy éppen egy pincészetbe vásárolják be magukat. Most az egyik legnagyobb élő színész tette ezt.


A Telmont champagne ház nemrégiben bejelentette, hogy bővült a befektetőinek köre. Ezúttal egy igen nagy nevet sikerült „leigazolniuk”: az Oscar-díjas Leonardo DiCaprio vásárolt részvényt a francia pezsgő pincészetben – olvasható a thedrinksbusiness.com minapi cikkében.

A környezetvédőként is kifejezetten aktív színészt az győzhette meg, hogy a Telmont 2025-ig teljesen átáll organikus művelésre, 2031-ig pedig azokat a gazdákat is rá akarja venni, akiktől még vásárol szőlőt a sajáton kívül. Maga a feldolgozó üzem kizárólag megújuló energiaforrásokat használ, pezsgőspalackjaik kiszállításához pedig nem veszik igénybe légitársaságok szolgáltatásait.

Eric Vallat, a Telmont anyavállalatának, a Rémy Cointreau-nek a vezérigazgatója az idézett cikk szerint elmondta, DiCaprio tagja lesz az igazgatósági testületnek: „Örömmel köszöntöm Leonardo DiCapriot ebben a remek pezsgőházban. A személyisége, fenntarthatóság iránti elkötelezettsége tökéletesen illenek az általunk vallott értékekhez.”

leonardo di caprio \u00f6lt\u00f6nyben, kez\u00e9ben poh\u00e1r Giphy

A színész szintén adott ki nyilatkozatot az üzlet kapcsán, büszkeséggel tölti el, hogy befektetővé válhatot. „A Telmont eltökélt, hogy jelentősen csökkentse a karbonlábnyomát. Büszke vagyok, hogy csatlakozhattam hozzájuk.”

Nem újdonság, hogy hollywoodi sztárok és művészek új „foglalkozás” után néznek. Korábban írtunk már a szintén Oscar-díjas Brad Pitt, vagy éppen Mariah Carey és Kylie Minogue „másodállásáról”, illetve arról, hogy Jessica Alba is éppen a Cointreau-vel lépett együttműködésre.