emberek ülnek egy asztal körül este, poharat tartanak a kezükben
Fotó: Egri Bor Ünnepe

Megújulva tér vissza az Európa 10 legjobbja közé választott magyar fesztivál

Magyarország egyik leghangulatosabb gasztronómiai rendezvényére idén július 7-9. között kerül sor.Eger páratlan természeti, történelmi és borgasztronómiai adottságait ötvözi az fesztivál, amely a már a több mint 25 éves Egri Bikavér Ünnep helyére lép a nyári programkínálatban. Az Egri Bor Ünnepe az ország egyik leghangulatosabb borgasztronómiai rendezvényének ígérkezik, amiért július 7-9. között is megéri a hevesi megyeszékhelyen eltölteni néhány napot.

A bor- és gasztronómia iránt érdeklődők közül már nagyon sokan részt vettek, de legalább hallottak az Egri Bikavér Ünnepről. Ez az esemény 2022-től Az Egri Bor Ünnepe néven folytatódik, míg az Egri Bikavér Ünnepet más formában és helyszínen, szeptemberben látogathatják majd az érdeklődők.

emberek s\u00e9t\u00e1lnak egy utc\u00e1n sz\u00fcrk\u00fcletben, az utca k\u00e9t oldal\u00e1n f\u00e1k

Fotó: Egri Bor Ünnepe


A borgasztronómiai fesztivált Eger belvárosának közvetlen szomszédságában, egy hatalmas és nagyon hangulatos parkban rendezik meg nyaranta. A különleges környezet és az egyedi tartalom nemzetközileg is ismert, rengeteg külföldi turista is érkezik direkt erre az eseményre Egerbe, néhány évvel ezelőtt pedig

egy német portál a 10 legjobb európai gasztronómiai fesztivál közé választotta a rendezvényt.

Az Egri borvidék szőlészei és borászai kínálják itt évről-évre a legjobb boraikat, amelyekhez – külön erre az alkalomra – egyedi gasztronómiai csodákat alkotnak a borászokkal összeálló éttermek séfjei. Nem csupán egyszerű fogások készülnek Az Egri Bor Ünnepén, hanem olyan ételköltemények, amelyek méltó párjai az egyre több hazai és nemzetközi elismeréseket bezsebelő egri boroknak.

emberek \u00e1llnak feh\u00e9r s\u00e1tor el\u0151tt, m\u00f6g\u00f6tt\u00fck z\u00f6ld f\u00e1k

Fotó: Egri Bor Ünnepe


Az Egri Bor Ünnepe a borgasztronómiai csodákon túl számos zenei és kulturális programmal teszi teljessé a vendégek hétvégéjét. Az egri Érsekkertben ingyenes koncertek, családi programok, kézművesek kirakodóvására, veterán járművek kiállítása és felvonulása illetve a régió boros hagyományaihoz kapcsolódó programok is színesítik a borünnepet.

Július 7-e és 9-e között a megszokott ízekkel, hangulattal, de már egy új "évjáratba palackozva” várja a borgasztronómiai ínyenceket Az Egri Bor Ünnepe.