Lány fekete trikóban áll nappal a kövek előtt, mögötte város színes látképe

Az egri bikavért a szülőhazájában megízlelni

25. alkalommal hódolhatnak szenvedélyüknek az egri bikavér szerelmesei

Az Egri Bikavér Ünnep egy életérzés, amelyet csak a helyszínen lehet átélni és megtapasztalni – állítják a szervezők, az egri bortermelők és a korábbi évek vendégei.

XXV. Egri Bikavér Ünnep
Helyszín: Eger, Érsekkert
Időpont: 2021. augusztus 26-28.

A gondosan összeállított Egri bikavér kiemelkedő minőségű, remek bor, amely élve a házasítás végtelen lehetőségével, ezerarcú, mégis jellegzetesen egri. Az egri fehér- és rozéborok a vörösökhöz hasonlóan, lendületes savakkal és gyümölcsös zamatokkal adják vissza a borvidéken honos fajták és a termőhely harmóniáját.

Régi és közkedvelt hagyománya az Egri Bikavér Ünnepnek, hogy a borokhoz Eger és a környék legjobb konyhái készítik az egyedi alkalomra komponált ételeket. Egy bikavér, egy egri étel – igazi borgasztronómiai gála.

Idén két színpadon sokszínű zenei kínálat, az egri Érsekkert hangulatos varázsa, önfeledt szórakozás várja vendégeket augusztus utolsó hétvégéjén.

Az Egri Bikavér Színpadon a tavalyi kényszerszünet után 2021-ben már lesznek nagykoncertek. A Zenepavilonnál található Egri Csillag Színpad egy lazább helyszín, ahol egri dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő zenéket játszanak a bikavéres, csillagos nyári estéken.

A rendezvényen traktorok és veterán járművek felvonulása, magyar gyártású motorkerékpár, illetve veteránautó-kiállítás, a kicsiknek gyermekfoglalkozások és az Érsekkertben található nagy és modern játszótér teszi emlékezetessé a hétvégét.