pohárban fehér folyadék, tetején barna dísz, háttér életlen
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: forró fehér csoki

Finom, krémes téli ital fehér csokoládéból! Pár perc alatt összedobható, vendégvárónak is remek.



Hozzávalók

  • 600 ml tej
  • 200 g fehér csokoládé
  • 1 vaníliarúd
  • 500 ml tejszín
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál csokoládéreszelék

Így készül

  1. Gőz felett olvasszuk fel a fehér csokoládét, egy másik edényben pedig melegítsünk fel 400 ml tejszínt. A csokoládéból tegyünk félre néhány kanállal, majd apránként adagoljuk hozzá a tejszínt, és dolgozzuk simára.
  2. A tejet melegítsük fel, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, majd adjuk hozzá a tejszínes csokoládéhoz.
  3. A maradék egy deci tejszínt verjük kemény habbá.
  4. Szedjük poharakba a forró csokit, majd kanalazzuk rá a tejszínhabot, végül díszítsük a félretett fehér csokival és csokireszelékkel.