átlátszó pohárban sötét bordó folyadék, tetején tejszínhab és egy piros meggy
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: feketeerdő koktél

A legendás feketeerdő torta ízeit, illatát tökéletesen megidéző koktél. Elkészítése egyszerű, viszont az igazán jó végeredményhez sokáig kell érlelni.



Hozzávalók

Csokoládélikőr

  • 6 tojássárgája
  • 200 g cukor
  • 250 ml tejszín
  • 200 g csokoládé
  • 1 vaníliarúd
  • fahéj, szegfűszeg, csillagánizs
  • 700 ml brandy

Meggylikőr

  • 1 kg meggy
  • 1 kg cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 500 ml pálinka
  • tejszínhab
  • koktélcseresznye

Így készül

  1. A csokilikőrhöz a tojássárgákat a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival keverjük habosra.
  2. Egy edényben melegítsük fel a tejszínt, daraboljuk bele a csokoládét, és kevergessük, amíg fel nem olvad, majd keverjük bele lassan a tojásos cukormasszát. Ha langyosra hűlt, adjuk hozzá a brandyt és a fűszereket is, és érleljük pár napig hűtőszekrényben.
  3. A meggylikőrhöz magozzuk ki a meggyet, tegyük nagy befőttesüvegbe, szórjuk meg cukorral, öntsük le a pálinkával, majd érleljük három hétig. Két-három naponta rázogassuk meg, majd szűrjük le és töltsük üvegekbe.
  4. A feketeerdő koktélhoz a csokilikőrre óvatosan csorgassuk rá a meggylikőrt, hogy réteges maradjon, végül kanalazzunk rá tejszínhabot, és díszítsük koktélcseresznyével.