ferenc pápa integet

Az ital, amit még a pápa is fájdalomcsillapításra ajánl

Régóta makacskodik a térde, kellenek az alternatív megoldások.


Igazi vírusvideó lett abból a felvételből, amit az AP készített Ferenc pápáról: az egyházfő a vatikáni Szent Péter téren a golyóálló pápamobilban halad és mexikói szeminaristákkal beszélgetett, akik az argentin államfőtől anyanyelvén, spanyolul kérdezi a térde állapotáról.

Ferenc pápa „szeszélyesnek" nevezte térdét, a papnövendékek pedig elismerésüket fejezték ki, hogy a fájdalmai ellenére is képes mosolyogni – és még azt is hozzátették, hogy csodás példát mutat a jövő papjainak is.

Ferenc pápa az egész tömeget szórakoztatta, majd egyszer csak azt mondta:

Tudják, a térdemnek mire lenne szükség? Egy kis tequilára!

A szeminaristák részéről garantált volt a nevetés, és megígérték azt is, hogy küldenek egy üveggel a kék agavéból készített mexikói nemzeti italból a Szent Márta-házba, ahol a pápa lakik.

Ferenc pápa egyébként nem tévedett akkorát, még ha nem is gondolta komolyan. Egyes kutatások szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás tényleg enyhíti a krónikus fájdalmakat. Egyébkét az AP szerint napi két órás fizikoterápián kell részt vennie a katolikus egyházfőnek, és kerekesszéket és botot kell használnia, hogy segítse a meghúzódott térdszalagok gyógyulását.

Mivel a probléma már hónapok óta tart, valószínű, hogy a pápa valamilyen vényköteles fájdalomcsillapítót szedett, így a tequila ilyen esetben nem a legjobb döntés.