barna hajú nő fehér párnára hajtott fejjel alszik
Fotó: bruce mars / Unsplash

5 lefekvés előtti ital, amitől még alvás közben is fogyni fogsz

A világ legegyszerűbb fogyókúráját kínálják a listán szereplő italok azzal, hogy a szervezetet alvás közben is munkára fogják.


Meglehet, a legkisebb erőfeszítéssel elvégezhető fogyókúrát találtuk meg neked a healthshots.com oldalán. Az általuk összeállított listán szereplő 5 ital ugyanis alvás közben segíti a zsírégetést. Természetesen azt nem álltjuk, hogy ezeknek a fogyasztása önmagában üdvözítő, az azonban biztos, hogy gyakorlatilag zéró energia befektetéssel fokozhatod a „hagyományos” diétád eredményét.

Görög joghurtos fehérje shake

Főleg azoknak ajánlott, akik rendszeresen edzenek. A fehérjében gazdag ital ugyanis segíti az izmok mielőbbi regenerálódását – ehhez viszont a tested energiatartalékait használja, vagyis közben gyakorlatilag kalóriát éget neked.

Kamillatea

A kamillatea nemcsak az alvás előtt segít (nyugtat, elernyeszt), hanem közben is. Egyensúlyban tartja a vércukorszintet és segíti a zsírégetést. Ha ilyen terveid vannak, mindenképpen igyál meg egy bögrével lefekvés előtt.

Fahéjtea

fekete ed\u00e9nyben barna fah\u00e9j

Fotó: Mae Mu / Unsplash


A kedvelt fűszer fokozza az anyagcserét, antioxidáns hatása miatt ráadásul kiváló méregtelenítő és fertőtlenítő szer. Ráadásul, akárcsak a kamillatea, már az „alvó állapot” elérésében is segít. Ha erősnek érzed a fahéj ízét, lágyítsd a teát egy kis mézzel.

​Áztatott görögszéna leve

Nagyjából 5 ezer éve ismert gyógynövény, ma főleg a Földközi-tenger térségében használják. Jó hatással van a vércukorszintre, a magja pedig fokozza a szervezet hőtermelését, ami szintén súlyvesztéssel jár. Hogyan használd? Tedd a görögszéna összetört magját (vagy a boltban megvásárolható őrleményt) forrásban lévő vízbe, majd 3-5 perc után szűrd le és idd meg a levet.

Kurkumás tej

fel\u00fcln\u00e9zetb\u0151l fot\u00f3zott k\u00e9k cs\u00e9sz\u00e9ben s\u00e1rga ital

Fotó: Paulo Evangelista / Unsplash


Az Indiában arany teának is nevezett ital valóban aranyat ér: megfázásra és túlsúly ellen egyaránt kiváló. Utóbbira oly módon, hogy serkenti az emésztést. Elkészítéséhez nincs más dolgod, mint venni egy pohár tehéntejet vagy növényi tejet és ízlés szerint szórni bele kurkumát.