koktél olajbogyóval

5 alkoholos ital, amit a fogyókúra alatt is nyugodtan ihatsz

Tartani akarod magadat a diétához, de meginnál egy finom pohár italt? Ne aggódj, mutatjuk azokat az alkoholfajtákat, amik a nem zavarnak be a fogyókúrádba.


Az alkohol igazából üres kalóriákat tartalmaz, vagyis nem biztosít semmilyen tápanyagot a szervezet számára. Ettől függetlenül néha nehéz ellenállni egy pohár finom italnak, ezért jobb, ha tudod, miben hány kalória van, így nem kell feladnod a diétádat.

Vörösbor

v\u00f6r\u00f6s boros poharak

A jó öreg száraz vörös

Fotó: rikkia hughes / Unsplash


A diétához alkalmas alkoholos italok közé tartozik a száraz vörösbor, ami a borok közül a legkevesebb kalóriát tartalmazza. Egy pohár (1,5 deciliter) vörösbor körülbelül 105 kalóriát tartalmaz, így nyugodtan fogyaszthatod, persze csak mértékkel.

​Világos light sör

s\u00f6rcsapol\u00e1s

Próbáltad már a light sört?

Fotó: BENCE BOROS / Unsplash


Ha sörözni vágysz, akkor válassz egy light változatot, ugyanis ez is egy alacsony kalóriatartalmú lehetőség. Egy kis doboz nagyjából 40-55 kalóriát tartalmaz.

Kipróbálnál egy light lagert? Akkor próbáld ki a hübris sörmárka hüs sörét.

Száraz vermut

vermut kakukkf\u0171vel a tetej\u00e9n

Most hagyd ki a martinit inkább

Fotó: Edward Howell / Unsplash


A MedlinePlus szerint 1 deciliter száraz vermut 120 kalóriát tartalmaz. És bár általában Martinibe vagy egy Manhattan koktélba keverik, még így is kalóriákat takaríthatsz meg vele. Ráadásul a száraz vermut sok polifenolt tartalmaz: a polifenolok a növényekben természetesen előforduló vegyületek, amikről kimutatták, hogy segítik az anyagcserét, vagyis megkönnyítik a testsúllyal való küzdelmet.

Párlat

whiskey poh\u00e1rban j\u00e9ggel

Fogyasz őket sima vízzel vagy szódával

Fotó: Adam Jaime / Unsplash


Legyen szó vodkáról vagy tequiláról, ginről vagy whiskyről, nincs valódi különbség a kalóriák és a szénhidrátok tekintetében: 4 centiliter adag nagyjából 100 kalóriát tartalmaz. Ezeket az italokat vízzel vagy szódával fogyaszd, ugyanis egy 100 kalóriás italból gyorsan 300 kalóriás lesz, ha cukros, magas kalóriatartalmú üdítőkkel, gyümölcslevekkel kevered.

Pezsgő

pezsg\u0151s poharak

Jöhet a sok-sok buborék

Fotó: Alexander Naglestad / Unsplash


Számítások szerint körülbelül 35 kalóriát takaríthatsz meg, ha az édes fehérbor helyett a pezsgőt választod. 100 milliliter pezsgő nagyjából 85 kalóriát tartalmaz. Sőt, az is lehetséges, hogy a szénsav annyira eltelít, hogy már nem is kérsz második kört...

(everydayhealth)